Свет

Ујединили се Заветници и Двери: Створен "Српски државотворни блок"

Десно крило опозиције најављује "нову еру српске политике", и позива коалицију НАДА да им се придружи
Ујединили се Заветници и Двери: Створен "Српски државотворни блок"© M.K./ATAImages

Српска странка Заветници и Српски покрет Двери саопштили су данас да су формирали "Српски државотворни блок"  и тако формализовали досадашњу сарадњу.

Председница Заветника Милица Ђурђевић Стаменковски рекла је да је основна визија блока национално окупљање.

Она је као неке од будућих основних постулата блока навела однос према суверенитету Србије, према ЕУ, заштиту српског народа на Космету, противљење француско-немачком плану, подршку Србима у Републици Српској, као и заштиту домаћег предузетништва и села.

Ђурђевић Стаменковски је позвала коалицију "НАДА"- Нови ДСС и ПОКС и друге парламентарне и ванпарламентарне странке које са њима деле исте вредности да им се придруже.

Најавила је да ће од петка почети са обиласком градова и општина, а да тек предстоје разговори о предизборном наступу.

Ђурђевић Стаменковски каже да Двери и Заветници нису разговарали о захтеву проевропске опозиције да се закаже седница Скупштине Србије о ситуацији на Косову и Метохији и формирању Анкетног одбора, јер тај део опозиције, како је рекла, није желео да разговара о француско-немачком предлогу.

Председник Двери Бошко Обрадовић поручио је да њихово окупљање не значи само стварање највеће снаге на десном политичком спектру, већ и како је рекао, "нову еру у српској политици".

image