Србија и Балкан

Снег на планинама: Дечије одмаралиште на Гочу без струје, проблем и у Новој Вароши и Ивањици

Проблема са струјом има у студеничком крају. Без струје је око 500 домаћинстава у околини Краљева
Снег на планинама: Дечије одмаралиште на Гочу без струје, проблем и у Новој Вароши и Ивањици© FOTO TANJUG/ BRANKO LUKIĆ

У месту Рудно, на обронцима Голије, као и на Гочу, нападало је између 30 и 40 центиметара снега. Око 280 ученика из Србије и Републике Српске налази се у дечјем одмаралишту "Добре воде" на Гочу, где због квара на далеководима и даље нема струје, али како јавља РТС, обезбеђено је напајање агрегатом.

Проблема са струјом има у студеничком крају. Без струје је око 500 домаћинстава у околини Краљева. Снег пада у и златиборском округу. 

Део Нове Вароши без струје и телефона

На Златибору и у Новој Вароши има највише посла за путаре. На простору Нове Вароши снег пада дуже од 12 часова и за сада није изазвао веће проблеме у саобраћају, али је део територије ове општине оставио без електричне енергије и телефонске везе.

"Дат је налог механизацији да се крене у чишћење снега. По месним заједницама још нема потребе за чишћење тешком механизацијом", рекао је за Танјуг Дејан Грбић из општине Нова Варош и додао да се град и туристичка зона константно чисте камионима и машинама.

Како је навео, на Златару и у селима око Нове Вароши било је прекида у снабдевању електричном енергијом и телефонских линија. Грбић је рекао да су екипе ЕПС-а на терену на Златару и у Белој Реци како би се отклонили прекиди и поново успоставило допремање електричне енергије.

Снег направио проблеме у селима изнад Ивањице

Снег који од јуче пада на подручју општине Ивањица, у вишим пределима створио је проблеме при снабдевању електричном енергијом у неколико села. Мештани села Катићи сваке године муче муку са редовношћу испоруке струје, а висина снежног покривача не дозвољава да се растиње раскрчи како би се дошло до бандера.

"Струје немамо и нећемо је ни добити, не знам ни кога бисмо то могли да питамо, с обзиром на ове падавине. Велика је наша општина, не знам да ли ће стићи да ураде", рекао је Алекса Зарић из засеока Маскова.

У овим ивањичким селима живи велики број мале деце, као и старијег становништва.
Раде Ћировић мештанин Маскове каже да је најгоре кад падне снег, јер често нестаје струје и сигнала после нема, а пут је завејан.

image