Србија и Балкан

Изборна хроника: Рекордан број бирачких места у дијаспори, ЦРТА тражи истрагу фалсификованих потписа

Републичка изборна комисија наложила је појединим листама да у року од 48 сати отклоне недостатке који су сметња за њихово проглашење, односно недостајући број потписа подршке бирача
Изборна хроника: Рекордан број бирачких места у дијаспори, ЦРТА тражи истрагу фалсификованих потписа© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg

У поноћ, 26. новембра, истекао је рок за предају изборних листа за учешће на изборима, који ће бити одржани 17. децембра, а Републичка изборна комисија је до сада прогласила 15 изборних листа.

РИК је наложио неким листама, међу којима и изборној листи "Чедомир Јовановић – Мора другачије", да у року од 48 сати отклоне недостатке који су сметња за њихово проглашење, односно недостајући број потписа подршке бирача.

Такође, РИК је наложио и коалицији "Доста! Европски пут" и изборној листи "Руска странка – Слободан Николић" да у истом року отклоне недостатке због којих није било могуће њихово проглашење, као и изборној листи "Србија на Западу – да се струка пита".

Пета листа која треба да отклони недостатке јесте листа Албанска демократска алтернативе – уједињена долина. Републичка изборна комисија(РИК) дала је рок од 48 сати и изборној листи "Албанска демократска алтернатива Уједињена долина" да отклони недостатке поднете изборне листе, тако што ће у том року доставити још 739 правно ваљаних потписа.

У случају да у предвиђеном року наведене листе не отклоне недостатке, неће бити проглашене.

Проглашење чека Коалиција Руски мањински савез, чији је носилац Павле Бихали, а листу, према његовим речима, чине Српско-руска партија Вукови и Српско-грчки покрет.

За парламентарне изборе проглашене су листе:

  • Александар Вучић – Србија не сме да стане
  • Ивица Дачић – премијер Србије
  • Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка
  • Милица Ђурђевић Стаменковски – Бошко Обрадовић – Национално окупљање – Државотворна снага
  • Др Милош Јовановић –  Нада за Србију –  Српска коалиција НАДА
  • Савез војвођанских Мађара – за нашег председника, за нашу заједницу, за будућност
  • Србија против насиља – Мирослав Мики Алексић – Мариника Тепић
  • Усаме Зукорлић –  Уједињени за правду – Странка правде и помирења – Бошњаци Санџака
  • Томислав Жигманов – Демократски савез Хрвата у Војводини
  • СДА Санџака – Др Сулејман Угљанин
  • Заједно за будућност и развој – Коалиција за мир и толеранцију
  • Народна странка – Сигуран избор, озбиљни људи, Вук Јеремић, Др Санда Рашковић Ивић, Синиша Ковачевић, Владимир Гајић, Марина Липовац Танасковић
  • Добро јутро Србијо – Саша Радуловић – Борис Тадић СДС – Ана Пејић (Отете бебе)
  • Политичка борба Албанаца се наставља – Шаип Камбери.
  • СРБИЈА НА ЗАПАДУ – Зоран Вулетић – Немања Милошевић –  ДА СЕ СТРУКА ПИТА – Владимир Ковачевић.
  • МИ - Глас из народа - Др Бранимир Несторовић.

Републичка изборна комисија најкасније до 1. децембра треба да утврди збирну листу.

Градска изборна листа у Београду је до сада прогласила 11 изборних листа:

  • Александар Вучић – Србија не сме да стане
  • Ивица Дачић – премијер Србије
  • Тома Фила градоначелник Београда
  • Србија против насиља – Добрица Веселиновић – проф. др Владимир Обрадовић (Странка слободе и правде, Народни покрет Србије, Зелено-леви фронт, Не давимо Београд, Еколошки устанак – Ћута, Демократска странка, Покрет слободних грађана)
  • Милица Ђурђевић Стаменковски – Бошко Обрадовић –  Национално окупљање – Државотворна снага
  • Др Милош Јовановић – Нада за Београд – Српска коалиција НАДА
  • Руска странка – Слободан Николић
  • Народна странка – Сигуран избор. Озбиљни људи – Вук Јеремић, Владимир Гајић, Др Санда Рашковић Ивић, Синиша Ковачевић, Марина Липовац Танасковић
  • Да се војска на Косово врати - Миша Вацић
  • Доста је било – Добро јутро Београде – Душко Вујошевић– Борис Тадић – Социјалдемократска странка – Ана Пејић.

Градска изборна комисија усвојила је решење о проглашењу изборне листе број 10 – Усаме Зукорлић – Промена је победа – Странка правде и помирења, која има положај изборне листе националне мањине.

Такође, усвојено је решење о проглашењу изборне листе број 11 "Србија на Западу – Зоран Вулетић – Немања Милошевић – да се струка пита – Владимир Ковачевић, коју је за изборе за одборнике Скупштине града поднела Нова странка.

ГИК је одбила четири приговора међу којима и приговор подносиоца изборне листе "Доста! Европски пут" Зоран Илић нови градоначелник Београда против решења ГИК-а, којим је одбијено проглашење ове листе.

Поред ванредних парламентарних и покрајинских избора, 17. децембра биће одржани и локални избори у 65 градова и општина, а до сада је за те изборе поднето укупно 288 листа, док је Покрајинска изборна комисија прогласила девет изборних листа.

ПИК је прогласио изборне листе

  • Александар Вучић – Војводина не сме да стане
  • Ивица Дачић – премијер Србије
  • Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка
  • Руска странка – Срби и Руси браћа заувек
  • Др Милош Јовановић – Нада за Србију – Нада за Војводину
  • Савез војвођанских Мађара – за нашег председника, за нашу заједницу, за будућност
  • Србија против насиља – Мариника Тепић – Михаило Бркић
  • Томислав Жигманов – Уједињени за правду – Демократски савез Хрвата у Војводини
  • Усаме Зукорлић – Странка правде и помирења-Бошњаци Санџака
  • Чедомир Јовановић – Војводина мора другачије.
  • листа Војвођани – Лига социјалдемократа Војводине – Војвођани
  • Демократска заједница војвођанских Мађара, Заједно за Војводину – Бојан Костреш.
  • НАРОДНА СТРАНКА – СИГУРАН ИЗБОР.ОЗБИЉНИ ЉУДИ – ВУК ЈЕРЕМИЋ, СИНИША КОВАЧЕВИЋ, Др САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ, ЂОРЂЕ ВУКАДИНОВИЋ.
  • МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ – БОШКО ОБРАДОВИЋ – НАЦИОНАЛНО ОКУПЉАЊЕ – ДРЖАВОТВОРНА СНАГА – Српска странка Заветници – Српски покрет Двери.

РИК: Сатница гласања у иностранству, рекордан број бирачких места

Републичка изборна комисија вечерас је донела одлуку о одређивању времена почетка и завршетка гласања на бирачким местима у иностранству, па ће гласање у Канади, Португалији, САД и у Уједињеном Краљевству бити обављено 16. децембра од 7.00 до 20.00 часова, док ће се на осталим бирачким местима одржати дан касније, као и у Србији.

Због разлике у временским зонама одлучено је да се у четири државе гласање обави дан раније него у Србији, док ће на свим осталим бирачким местима, укупно 81, гласање бити обављено 17. децембра од 7.00 до 20.00 часова.

Како је речено, резулати гласања на бирачким местима у иностранству не смеју се јавно саопштавати пре завршетка гласања у Србији.

На седници у недељу РИК је одлучила да прихвати листу бирачких места у иностранству коју јој је предложило Министарство спољних послова Србије, тако да ће се на изборима за народне посланике у Скупштини Србије гласати на рекордном 81 бирачком месту у иностранству.

РИК: Проглашене изборне листе Бранимира Несторовића и Нове странке - да се струка пита

На вечерашњој седници Републичка изборна комисија (РИК) прогласила је још две изборне листе за учешће на парламентарним изборима 17. децембра - "Ми глас из народа - професор доктор Бранимир Несторовић", коју је поднела истоимена група грађана и "Србија на западу - Зоран Вулетић - Немања Милошевић - Да се струка пита - Владимир Ковачевић", коју је поднела Нова странка.

Изборна листа "Ми глас из народа - професор доктор Бранимир Несторовић" је предата РИК-у 26. новембра, са 101 предложеним кандидатом за посланике, док је изборна листа "Србија на западу - Зоран Вулетић - Немања Милошевић - Да се струка пита - Владимир Ковачевић" предата РИК-у 25. новембра, након чега јој је било наложено да исправи недостатке и достави најмање још 584 правно ваљаних потписа подршке.

Како је речено на вечерашњој седници, за ту изборну листу предато је још 912 правно ваљаних потписа подршке бирача, након чега је проглашена.

РИК је усвојио и време гласања на бирачким местима у иностранству, а по тој одлуци на бирачким местима у Сједињеним Америчким Државама, Канади, Уједињеном Краљевству и Португалији гласаће се 16. децембра од 7.00 до 20.00 сати, док ће на преосталом 81 бирачком месту у иностранству гласање се одвијати као и у Србији, 17. децембра од 7.00 до 20.00 сати.

ЦРТА: Истражити наводне фалсификоване потписе

Невладина организација Центар за истраживање, транспарентност и одговорност (Црта) саопштила је данас да је поводом навода о фалсификовању потписа подршке за више изборних листа, неопходно "хитно реаговање тужилаштва".

"Без намере да доводимо у питање самосталност у тужилачком раду, Посматрачка мисија Црте позива надлежна јавна тужилаштва да хитно и по службеној дужности истраже случајеве фалсификовања потписа подршке бирача на више изборних листа како би се утврдила истина, заштитио интегритет изборног процеса и одговорни привели правди", наводи се у саопштењу.

Истиче се да, уколико је било кршења закона, последице су још теже "пошто се сумње односе и на неке од листи које су изборне комисије већ званично прогласиле, па се бирачима оставља могућност да гласају за листе које су на гласачки листић стигле помоћу кривичних дела".

"Апсурдна је чињеница да је до сада на локалним изборима у Београду проглашено 12 изборних листа, а да за већину њих (седам) постоје наводи о фалсификовању потписа подршке грађана, као и за једну листу на парламентарним изборима, што озбиљно урушава легитимитет изборног процеса", наводи Црта.

Покрајинска изборна комисија прогласила још две изборне листе

Покрајинска изборна комисија (ПИК) прогласила је на данашњој седници још две изборне листе у АП Војводини.

ПИК је данас донела Решење о проглашењу Изборне листе НАРОДНА СТРАНКА – СИГУРАН ИЗБОР.ОЗБИЉНИ ЉУДИ – ВУК ЈЕРЕМИЋ, СИНИША КОВАЧЕВИЋ, Др САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ, ЂОРЂЕ ВУКАДИНОВИЋ под редним бројем 10, коју је за изборе за посланике у Скупштину Аутономне покрајине Војводине, расписане за 17. децембар поднела НАРОДНА СТРАНКА.

Покрајинска изборна комисија донела је и Решење о проглашењу Изборне листе МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ – БОШКО ОБРАДОВИЋ – НАЦИОНАЛНО ОКУПЉАЊЕ – ДРЖАВОТВОРНА СНАГА – Српска странка Заветници – Српски покрет Двери под редним бројем 11, коју је поднела КОАЛИЦИЈА: МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ – БОШКО ОБРАДОВИЋ – НАЦИОНАЛНО ОКУПЉАЊЕ – ДРЖАВОТВОРНА СНАГА – Српска странка Заветници – Српски покрет Двери.

Комисија је такође донела и Закључак о отклањању недостатка Изборне листе ВОЈВОЂАНИ - Лига социјалдемократа Војводине - ВОЈВОЂАНИ, Демократска заједница војвођанских Мађара, Заједно за Војводину – Бојан Костреш као и Закључак о отклањању недостатака Изборне листе Саша Радуловић (Доста је било - ДЈБ) - Борис Тадић ( Социјалдемократска странка-СДС) - Ана Пејић (Отете бебе) - Добро јутро Србијо, подносиоцима изборних листа кандидата за посланике у покрајинској скупштини, за изборе 17. децембра.

Вучић: Листа "Србија не сме да стане" има три одсто више од свих осталих заједно

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да све изборне листе на републичким изборима, сем Савеза војвођанских Мађара (СВМ), тренутно имају, према његовим подацима, три и по до четири одсто мање него листа "Александар Вучић - Србија не сме да стане".

"То је врло близу. Ако би они у наредних 20 дана успели да преокрену три одсто више, а ми три одсто мање, они би били у предности за један, два одсто и онда бисмо ми са СВМ били на ивици можемо ли да направимо ту владу или не можемо", рекао је Вучић током обиласка почетка радова на изградњи брзе саобраћајнице Слепчевић-Бадовинци.

Што се тиче београдских избора, Вучић је рекао да су се ствари много промениле.

"Сада смо на ивици, видећемо како ће да иде са десничарским странкама, ко ће ући у градски парламент. Ми смо свакако, од пре месец дана, по први пут испред листе Драгана Ђиласа. Они су били испред нас неколико месеци и верујем да људи виде ко шта ради и колико ради и верујем да ће и ту резултат бити добар. Не буде ли, први ћемо им честитати и пожелети успех у раду свима који су нас победили. И на нивоу Републике и на нивоу Београда и сваког другог града и општине у Србији", поручио је Вучић.

Додао је да ће једина валидна и важна процена биће изјашњавање грађана.

"Ја могу о њима да причам колико хоћете. Наљутили би се многи, распршили би им се снови. Али ја то не волим да радим, не зато што их немамо, јер сада радимо истраживања сваког дана. Важно је да људи не мисле да је крај и да су ствари завршене. Људи морају да знају да је та битка веома неизвесна", рекао је Вучић.

Како је додао, биће великих последица по грађане ако опозиција после избора буде формирала техничку владу.

"Људи мисле да је све ово дато и да ће бити боље. Не, биће боље ако имате оно руководство које се борило за вас, а ако не будете имали, вратиће нас експресно у прошлост у време њихове владавине, катанчења фабрика и њихових међусобних размирица. Они причају о техничким владама и годину дана неће ништа суштински да раде, осим да се боре за власт", рекао је Вучић.

Он је најавио да ће за седам дана изаћи књига са 2.100 јавних личности које су подржале листу "Александар Вучић - Србија не сме да стане", али је изразио забринутост да ће они бити на мети бруталне критике дела јавности.

"Сетите се како је прошао Јанко Типсаревић или Дејан Томашевић, свако ко се усудио да слободно мисли, супротно од оних који за себе мисле да су елита и много паметни", рекао је Вучић.

Он је додао да би подржао "Србију против насиља", да му се било шта допало у њиховом програму.

"Будући да ми се ништа није допало јер програм немају, а цео програм и планови им се своде само на мржњу и вику, дреку и ништа друго, наравно да нисам", рекао је Вучић.

Додао је да шта год да их питају, они на то одговор немају.

"Што се тиче Косова и Метохије, што се тиче односа и према геополитици, али много више што се тиче односа према свим унутрашњим питањима мислим да је њихова политика изузетно лоша и ја то као председник Републике, а наравно имам право и као члан једне политичке организације, да такав свој став искажем јавно и да људима у Србији кажем шта је то што о томе стварно мислим", навео је Вучић.

Истакао је да је свеједно за кога гласате, јер "за кога од њих да гласате, гласате за Драгана Ђиласа".

"Њихово заједничко деловање ће се свести на то да ће да држе заједничке митинге негде испред и да објашњавају народу да су покрадени и да су медији били овакви и онакви, пошто ће поново да изгубе изборе", рекао је Вучић.

Гујон и Николић посетили седмочлану породицу Добрић

Кандидати на листи "Александар Вучић - Србија не сме да стане" Арно Гујон и
Милица Николић, посетили су вишечлану породицу Добрић, која има петоро деце.

Како се наводи у саопштењу Српске напредне странке, Гујон и Николић су истакли да је породица основ и стуб сваког друштва, па самим тим и државе Србије и да зато држава брине о свакој породици у Србији.

Гујон је рекао да је у протеклом периоду стабилна и јака Србија омогућила финансијску помоћ и подршку породицама, младим брачним паровима, трудницама и породиљама, деци.

"Имамо снаге, воље и енергије да наставимо да гурамо Србију напред. Наставићемо, али за то нам је потребна подршка нашег народа", поручио је Гујон.

"Србија је економски опорављена, а затим и оснажена земља. Србија мора да остане економски стабилна држава, која има одговоран однос према свом народу", оценила је Николић.

Гујон и Милица Николић позвали су грађане да на изборима 17. децембра гласају за листу "Александар Вучић - Србија не сме да стане".

Гојковић са женама у Книћу

Чланица Председништва Српске напредне странке Маја Гојковић разговарала је данас са женама у Книћу и том приликом поручила да жене сматрају да Србија иде у добром правцу и пружају подршку политици листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане", која значи наставак изградње нових путева и отварања радних места.

"Жене са којима сам разговарала желе да се Србија и у будућности развија у овом правцу и дају велику подршку председнику Александру Вучићу и политици коју заступа, а која значи развој сваког дела наше земље, изградњу нових путева, отварање нових радних места, као и улагање у културу", нагласила је Гојковић.

Гојковић је указала да је у Книћу у последње три године било значајног улагања у културни центар, који је сада потпуно реконструисана и адаптирана савремена установа културе са мултуифункционалном салом, библиотеком и галеријским простором, који је централно место књижевног, музичког и позоришног живота општине Кнић.

Зукорлић: Залажемо се равномерни регионални развој Србије

Носилац листе "Уједињени за правду СПП-ДСХВ" Усаме Зукорлић рекао је да ће се ова листа залагати за равномерни регионални развој Србије.

"Сматрамо да Србија треба да буде развијена у свим њеним регионима", рекао је Зукорлић, саопштили су данас из СПП.

Зукорлић је истакао да сваки регион Србије заслужује да има своје капиталне пројекте, нарочито инвестиције из приватног бизниса.

"Зато је важно да велике фабрике дођу до свакога дела Републике Србије, запосле народ, да би народ остао да живи на свом подручју. Равномерни регионални развој ће допринети напретку Србије у пуном смислу и зато као странка и као листа се залажемо за ту врсту политике", поручио је Зукорлић.

Тадић: СДС на изборима наступа потпуно отворено и искрено

Председник Социјалдемократске странке Србије (СДС) Борис Тадић изјавио је данас да листа "Добро јутро, Србијо", чији је СДС део, на предстојећим изборима наступа потпуно отворено и искрено пред грађанима Србије, саопштила је СДС.

"Имамо велико искуство у политици. Ми смо људи који су се борили против криминала, против корупције. Знали смо шта су црвене линије у спољној политици према великом свету. Доводили смо инвестиције, свако на свој начин. Имали смо различита мишљења, ми нисмо странка људи који имају истоветно мишљење о свему али не лажемо, не варамо", рекао је Тадић.

Јеремић: Неће бити признања Косова

Носилац листе "Народна странка - Сигуран избор. Озбиљни људи" Вук Јеремић позвао је грађане да на изборима 17. децембра гласају за Народну странку ако хоће да буду сигурни да ће Србија, како је рекао, сачувати достојанство и да неће бити признања тзв. Косова.

"Ако желите да сачувате здравље, живот наших људи, земље и река, ако желите да мењате систем у Србији, тада вам је најсигурнији избор број 11 и листа 'Народна страка - Сигуран избор. Озбиљни људи'", навео је Јеремић, саопштила је Народна странка.

Фила: СПС-ЈС ће после избора бити у коалицији са СНС

Кандидат СПС-ЈС за градоначелника Београда адвокат Тома Фила изјавио је за агенцију Бета да ће та листа после избора бити у коалицији са Српском напредном странком (СНС) без обзира што, како каже, поједини провладини таблоиди воде кампању против функционера СПС-а, преноси Н1.

Фила је истакао да се пред сваке изборе води медијска кампања против СПС-а.

"Ми смо културна странка и не реагујемо на писања таблоида о темама које су завршене пре десет година. Занимљиво је да на та писања не реагује ни СНС. Сви наши функционери о којима ових дана пишу поједини таблоиди у негативном контексту, су ослобођени било какве правне одговорности", рекао је Фила.

Коментаришући изјаву председника СНС-а Милоша Вучевића који је у Краљеву рекао да само листи "Александар Вучић – Србија не сме да стане" није "газда" Драган Ђилас (ССП), Фила је навео да је СПС-у једини газда председник странке Ивица Дачић.

"Мислим да је Вучевић том изјавом ненамерно увредио СПС. Он је споменуо и социјалистичку интернационалу, а ми смо из те организације давно избачени, тако да је та изјава могла да се односи на странку Бориса Тадића. Без обзира на сва та писања и изјаве, коначан став СПС-а је да после избора формира коалицију са СНС-ом", истакао је Фила.

Закључење бирачког списка 1. децембра

Грађани могу до 1. децембра, када се закључује бирачки списак за изборе 17. децембра, да поднесу захтев општинској или градској комисији за упис у бирачки списак, односно промену у бирачком списку.

Према Роковнику за вршење изборних радњи у поступку избора за народне посланике Републичке изборне комисије (РИК), рок за доношење решења о закључењу бирачког списка и утврђивању укупног броја бирача је 1. децембар.

Решење о закључењу бирачког списка РИК ће доставити 2. децембра, после чега се објављује у Службеном гласнику, а оверени изводи из бирачког списка РИК-у се достављају до 3. децембра у поноћ.

После 1. децембра захтев за упис у бирачки списак, односно промену у бирачком списку може се поднети Министарству државне управе и локалне самоуправе од 2. до 13. децембра у поноћ, а Министарство измене мора послати РИК-у до 14. децембра у поноћ.

Одлука о утврђивању броја гласачких листића који се штампа мора бити донета 24 сата од доношења одлуке о објављивању укупног броја бирача.

Позиви за гласање морају се доставити најкасније 11. децембра, као и изборни материјал за бирачке одборе у иностранству, док се локалним изборним комисијама материјал доставља до 12. децембра, а бирачким одборима до 15. децембра.

Подносиоци проглашених листа имају рок до 9. децембра да доставе предлоге за именовање члана и заменика члана и за проширени састав Републичке изборне комисије и за проширени састав локалне изборне комисије.

Подношење пријава за посматрање избора за домаће посматраче отворено је до 9. децембра, а за стране посматраче до 6. децембра.

Рок за подношење изборних листа за ванредне парламентарне изборе 17. децембра истекао је у поноћ, али се листе могу повући или кандидати изоставити са проглашене листе до дана утврђивања збирне изборне листе, односно до 1. децембра.

Предизборна тишина почиње да тече 14. децембра у поноћ и траје до 17. децембра у 20 часова, односно до затварања бирачких места.

НАДА: Залажемо се за промену изборног система

Српска коалиција НАДА коју чине Нови ДСС и ПОКС поручила је на трибини у Зајечару да се залаже за промену изборног система.

Председник Новог ДСС-а и један од лидера коалиције Милош Јовановић рекао је да би та коалиција омогућила да се гласа за представнике по имену и презимену - од локала, па до Народне скупштине .

"Да коначно грађани ове земље знају за кога гласају и кога шаљу у Скупштину града или Скупшину Србије", рекао је Јовановић наводећи да би онда и кандидати имали већу одговорност пред грађанима, саопштила је Информативна служба коалиције НАДА.

Листа Чедомира Јовановића да отклони недостатке за београдске изборе, проглашена листа "Ми - глас из народа"

Градска изборна комисија (ГИК) наложила је вечерас Групи грађана Чедомир Јовановић - Мора другачије, као и подносиоцу изборне листе "Чедомир Јовановић - Мора другачије", да отклоне недостатак изборне листе који је сметња за њено проглашење.

Такође, Градска изборна комисија је на седници усвојила Решење о проглашењу изборне листе број 13. "Ми - глас из народа, Александар Јерковић", коју је за изборе за одборнике Скупштине града Београда, расписане за 17. децембар поднела Група грађана “Ми-глас из народа, Александар Јерковић" саопштено је из ГИК-а.

У наставку седнице усвојено је и Решење о именовању члана и заменика члана Градске изборне комисије у проширеном саставу испред изборне листе број 9. Саша Радуловић (Доста је било - ДЈБ) - Душко Вујошевић, Борис Тадић (Социјалдемократска странка - СДС) - Ана Пејић (Отете бебе) - Добро јутро Београде.

ГИК је одбацила приговор Добрице Веселиновића против решења Градске изборне комисије о проглашењу изборне листе број 9. Саша Радуловић (Доста је било - ДЈБ) - Душко Вујошевић, Борис Тадић (Социјалдемократска странка - СДС) - Ана Пејић (Отете бебе) - Добро јутро Београде, као приговор изјављен од стране неовлашћеног лица.

image