Србија и Балкан

Вучић са златним шахистима: Величанствен успех, исписали сте историју

Историјски успех Србији донели Алексеј Сарана, Александар Предке, Александар Инђић, Роберт Маркуш и Велимир Ивић

Председник Србије Александар Вучић примио је данас чланове мушке шаховске репрезентације Србије који су освојили златну медаљу на Европском првенству. Вучић је чланове шаховске репрезентације примио у згради Генералног секретаријата председника Републике на Андрићевом венцу.

"Величанствен успех наше мушке репрезентације винуо је Србију на врх европског шаха", навео је Вучић честитајући шахистима после победе и додајући да су тиме исписали историју.

Мушка репрезентација Србије у шаху освојила је златну медаљу на Европском првенству у Будви које је трајало од 10. до 21. новембра. Српски шахисти тријумфовали су у последњем, деветом колу, након што су победили Грчку резултатом 3:1.

Шаховски савез Србије је објавио да су историјски успех Србији донели Алексеј Сарана, Александар Предке, Александар Инђић, Роберт Маркуш и Велимир Ивић.

Такође, из Шаховског савеза Србије су навели, а Танјуг подсећа, и да је ово прва медаља са великих екипних такмичења за српски шах још од 1989. године када је мушки тим Југославије освојио сребрну медаљу на првенству света у Луцерну. Додају и да се први пут застава Србије вијорила на победничком постољу једног екипног сениорског такмичења од осамостаљења државе 2006. године.

image