Србија и Балкан

Спајић: Предложићу одлагање пописа на неколико дана; Ако не пристану, попис почиње сутра

Премијер Црне Горе је навео да је 3. децембар крајњи рок за почетак пописа
Спајић: Предложићу одлагање пописа на неколико дана; Ако не пристану, попис почиње сутра© Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Црногорски премијер Милојко Спајић је рекао да ће данас скупштинској већини предложити одлагање пописа на три или четири дана, тако да би крајњи рок за почетак пописа био 3. децембар, преносе подгоричке "Вијести".

Спајић је истакао да је то једини рок који неће захтевати додатне трошкове из буџета и навео да би "сваки сат преко тог датума, коштао државу милионе, а он то неће дозволити". 

"Ако опозиција не пристане, попис почиње сутра", поручио је Спајић на конференцији за новинаре током званичне посете Општини Бар.

Премијер Црне Горе је јуче, након разговора са опозицијом саопштио да су сви услови испуњени и да попис може да почне 30. новембра, како је и предвиђено, али је опозиција поручила да они нису задовољни и да неће учествовати у предстојећем попису становништва.

"Ако не дође до испуњавања услова, обесмислићемо овај процес и нећемо учествовати у попису", поручио је вршилац дужности председника ДПС-а Данијел Живковић.

Влада Црне Горе већ је једном одложила попис како би се опозицији изашло у сусрет и омогућило да надгледају читав процес.

image