Србија и Балкан

Епилог афере Мрежа: Хрвоје Бујановић именован за в.д. министра привреде и одрживог развоја

Бујановић је постављен на место в.д. министра привреде после смене претходника због оптужби за корупцију
Епилог афере Мрежа: Хрвоје Бујановић именован за в.д. министра привреде и одрживог развојаGetty © Stuart Franklin / Staff

За вршиоца дужности министра привреде Влада Хрватске данас је именовала досадашњег државног секретара у том ресору Хрвоја Бујановића.

Бујановић ће ту дужност обављати до избора и именовања новог министра, саопштио је министар грађевинарства Бранко Бачић.

Хрватски премијер Андреј Пленковић сменио је јуче министра привреде Давора Филиповића, а влада је на телефонској седници разрешила дужности и његовог специјалног саветника Јурицу Ловринчевића, након што је хрватски недељник "Национал" објавио текст о његовој умешаности у корупционашку аферу "Мрежа".

"Данас је на седници владе за вршиоца дужности министра привреде именован досадашњи државни секретар Хрвоје Бујановић, који ће ту дужност обављати до избора и именовања новог министра", рекао је Бачић.

Хрватски медији пишу да Бујановић није члан ниједне странке, а у имовинској картици је наведено да му је плата државног секретара 2148.78 евра нето месечно. Власник је три стана у Загребу. Поседује два моторцикла у вредности 20.000, односно 12.500 евра и има пријављене две штедње од 170.000 евра и 300.000 евра.

image