Србија и Балкан

"Адио, мафијо": Хапшења у Црној Гори због шверца цигарета, "пао" и челник кошаркашког клуба

Сумња се да су створили криминалну организацију, фалсификовали службене исправе и бавили се кријумчарењем
"Адио, мафијо": Хапшења у Црној Гори због шверца цигарета, "пао" и челник кошаркашког клуба© Michael Regan

У Црној Гори јутрос је спроведена акција хапшења због шверца цигарета, а ухапшен је челник Кошаркашког клуба Морнар из Бар, као и двоје службеника Управе прихода и царина.

"По налогу Специјалног државног тужилаштва, а након претресања просторија привредног друштва 'П' ДОО Б., Специјално полицијско одељење је лишило слободе Ђ.П., оснивача и одговорно лице друштва, као и бившег запосленог у друштву Н.К. и два службеника Управе прихода и царина И.К. и В.Ђ., због основа сумње да су учинили кривично дело стварање криминалне организације, фалсификовање службене исправе и кријумчарење путем помагања", саопштио је "Вијестима" тужилац и портпарол СДТ-а Вукас Радоњић.

Он је објаснио да ће СПО против осумњичених физичких лица поднети кривичну пријаву, али и против осумњиченог правног лица "П" ДОО Б. и три осумњичена правна лица са седиштем у иностранству: "Јер и за њих постоје основи сумње да су учинили кривично дело стварање криминалне организације".

Бивши премијер и лидер ГП УРА Дритан Абазовић поздравио је акцију СДТ и СПО.

"Све оно на што годинама указујемо се свакодневно обистињује. У Тужилаштво предата шема шверца почиње добијати свој епилог. Рука правде не стаје", написао је Абазовић на мрежи Икс. Захвалио је и међународним партнерима.

Потпредседник Владе и координатор Бироа за оперативну координацију Алекса Бечић поручио је да "у Црној Гори нема више недодирљивих".

"Наставља се свакодневна бескомпромисна борба против организованог криминала. У Црној Гори нема више недодирљивих. Нема више ни брукања и издаје државе од стране оних који треба да је штите - њених службеника и функционера. Адио мафијо, добродошла озбиљна државо која си јача од било кога. Велики страх криминала и корупције од права, правде и одлучности државе и њених институција коначно се осећа у нашој земљи", рекао је Бечић.

Активности Специјалног државног тужилаштва (СДТ) у борби против шверца цигарета су охрабрујуће, рекао је црногорски председник Јаков Милатовић.

"Стога, охрабрују активности СДТ које се односе на борбу против тог облика криминалних активности", додао је Милатовић.

image