Србија и Балкан

Абазовић: Највећа грешка Катнића што ме није ухапсио, а мафије што ме није убила

"Ја сам ту, и кад будем у опозиоцији и када не будем у политици, чекам их", навео је Абазовић
Абазовић:  Највећа грешка Катнића што ме није ухапсио, а мафије што ме није убила© Amir Hamzagic/ATAImages

Највећа грешка бившег специјалног тужиоца Миливоја Катнића је што ме није ухапсио, а највећа грешка мафије што ме није убила, изјавио је данас премијер Црне Горе Дритан Абазовић.

"Ја сам им то поручио и на седници владе, за њих је сада касно, шта ће бити са мном није битно. Режим који је подржавао Катнића му је омугућавао свакога да ухапси, а 'кавчанима' да свакога убију. Рекао сам им на седници владе, ако ви не стигнете први до мене - жао ми је", рекао је Абазовић одговарајући на питања новинара у Вили Горица.

Како је радио бивши специјални тужилац најбоље говори, наводи Абазовић, то што је специјални тужилац Саша Чађеновић у затвору.

"Ја сам ту, и кад будем у опозиоцији и када не будем у политици, чекам их", навео је Абазовић.

Рекао је да не може чуду да се начуди, али да је, једноставно таква Црна Гора.

"И то је припрема пред парламентарне изборе. Рекао сам му да је његово само да ради по закону", рекао је Абазовић.

Катнић је у интервјуу за подгоричку "Побједу" оптужио Абазовића да је имао везе са шкаљарским организованим кланом и да га, због јаких опструкција у Министарству унутрашњих послова, није ухапсио.

Претходно је Абазовић на ТВ "Прва" оптужо Катнића да је, док је био главни специјални тужилац, "штитио криминалце" те поновио оптужбе и на рачун бившег помоћника директора Управе полиције Зорана Лазовића, тврдећи да је овај "на врху пирамиде организованог криминала у Црној Гори".

Абазовић о парламентарним изборима

Председник црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић каже да није рекао да је против ванредних парламентарних избора и да није проблем да се 11. јуна иде на изборе, већ да, како каже, поставља логична питања на која нико нема одговор.

"Кад Уставни суд неће да заштити правни поредак, онда то морамо ми да чинимо", поручио је Абазовић, који је предложио стављање ван снаге указа који је уочи председничких избора донео Мило Ђукановић.

Реагујући на изјаву функционера Покрета Европа сад, правника Андреја Миловића да је захтев да се стави ван снаге указ актуелног председника државе о распуштању Скупштине и расписивању избора велико непознавање права и уставно правног система Црне Горе, Абазовић каже да неће говорити о правном незнању Миловића.

"Ја само постављам логична питања на која нико нема одговор. Уставни суд није се одредио ни за, ни против. Миловић каже да врло тешко Јаков Милатовић може да стави ван снаге указ о председнику, не каже не може. Нека се позове на члан 92 Устава било који правник, ако то може да ради Мило Ђукановић, онда то може и Јаков Милатовић. Ако хоћемо да уведемо систем аутократије у Црној Гори, нека то кажу правници...Чињеница је да кад се неко узрујао, онда знате да сте погодили жилу и за мене нема изненађења", рекао је Абазовић, пренео је портал "РТЦГ".

image