Србија и Балкан

Додик: Републику Српску никада нико неће понижавати

Ако вам се тако свиђа, онда немојте организовати изборе у Федерацији Босне и Херцеговине, него нека Шмит и Марфи организују томболу и извуку из бубња ко ће бити посланици, а ко министри, поручио је председник српског ентитета у БиХ
Додик: Републику Српску никада нико неће понижавати© Haris Memija/Xinhua

"Ми на наметања нећемо пристати. А вама ако се тако свиђа, онда немојте организовати изборе у Федерацији Босне и Херцеговине, него нека Шмит и Марфи организују томболу и извуку из бубња ко ће бити посланици, а ко министри. Српски народ ће одлуке о себи ипак доносити самостално", поручио је данас председник Републике Српске Милорад Додик.

Он је коментаришући изјаве Елмедина Дине Конаковића, на друштвеној мрежи Икс подсетио на чувене речи Меше Селимовића "да су за њега улизице најгори људи на свету".

"Најштетнији, најпокваренији... Док њих буде нема среће на свету, јер ће уништити све што је истинска људска вредност. Овако је говорио велики Меша Селимовић. Овога сам се сетио док сам читао изјаве Елмедина Дине Конаковића. Изјаве улизивања према Кристијану Шмиту, човеку којем добровољно предају право да одлучује у име милиона људи у овој земљи. То се зове понижавање БиХ", додао је он.

Додик је нагласио да Републику Српску никада нико неће понижавати.

"Никада јој нећете одузети оно што има, а има све елементе државности, свиђало се то Конаковићу или не. И не треба он да брине о Српској. За нас је глас народа, глас Бога. За њега је то очигледно глас Баварца. Хвали се Дино да је заговорник да Шмит наметне решење Изборног закона ако политичари не могу да се договоре. Политичари између себе увек могу да постигну договор ако су на договор усмерени. Не могу с политичким аматерима и шарлатанима који глуме политичаре", прозвао их је Додик.

У случају, како каже, пристану да народну сувереност Бошњака дају у руке једном нелегитимном странцу, онда нису ту да се договоре.

"Ви сте ту да се понижавате. И зато Един Форто (министар комуникација и саобраћаја ФБиХ) мени не одговара на просту констатацију коју зна сваки студент политичких наука - да не можете бити либерал и залагати се за владавину страног и наметнутог гувернера!", нагласио је Милорад Додик.

image