Србија и Балкан

ГИК: "Београд не сме да стане" 49 мандата, "Србији против насиља" 43

У Скупштину Града улазе и изборне листе "Др Милош Јовановић - НАДА за Београд", "Ми - Глас из народа, Александар Јерковић", као и "Ивица Дачић - премијер Србије, Тома Фила - градоначелник Београда"
ГИК: "Београд не сме да стане" 49 мандата, "Србији против насиља" 43© Antonio Ahel/ATAImages

На основу 100 одсто обрађених резултата са свих бирачких места у граду Београду, изборна листа "Александар Вучић - Београд не сме да стане" добила је 49 мандата, изборна листа "Србија против насиља – Добрица Веселиновић - проф. др Владимир Обрадовић" добила је 43 мандата, изборна листа "Др Милош Јовановић - НАДА за Београд" добила је седам мандата.

Резултате je саопштио председник Градске изборне комисије Зоран Лукић након што су избори у суботу поновљени на три бирачка места у Београду.

Изборна листа "Ми-глас из народа, Александар Јерковић" добила је шест мандата, а изборна листа "Ивица Дачић – премијер Србије, Тома Фила-градоначелник Београда" добила је пет мандата, навео је Лукић.

Лукић је истакао да су у Београду сва три бирачка места на којима се спроводило поновно гласање за одборнике Скупштине града Београда затворена у суботу у 20 сати, а да је гласање протекло у миру и у складу са законом, саопштено је из ГИК-а.

image