Србија и Балкан

Вулин: Кад Немци хоће да кажу Србима нешто нечасно користе Хрвате

Некадашњи директор БИА је реаговао на изјаву члана Бундестага Јосипа Јуратовића да ће Србија и власт на челу са Александром Вучићем трпети последице због "изборних неправилности", рекавши да кад год је Немачка показала бригу за Србију није се завршавало добро
Вулин: Кад Немци хоће да кажу Србима нешто нечасно користе Хрвате© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Сенатор Републике Српске и доскорашњи директор БИА Александар Вулин изјавио је данас да кад год је Немачка показивала бригу за Србију, то се није завршавало добро.

Он је тако реаговао на изјаву члана Бундестага Јосипа Јуратовића да ће Србија и власт на челу са Александром Вучићем трпети последице због "изборних неправилности".

"Када Немци нешто хоће да кажу Србима, а знају да није ни паметно ни часно, онда искористе Хрвате. Тако и немачка власт када хоће да се меша у изборни процес Србије пошаље Јуратовића да он каже оно што може да науди Србији, али да не обавезује Немачку. Не знам да ли у Немачкој посланик може да суди уместо суда, али у Србији институције доносе одлуке. Ето, да и ми Срби нечему научимо Немце, а да због тог наука Немци не морају да покрену светски рат", поручио је Вулин.

Подсетимо, у мору реакције из Европске уније на недавно окончане изборе у Србији, реаговали су и представници немачких институција, међу њима и посланик из редова владајуће Социјалдемократске партије и известилац Бундестага за југоисточну Европу Јосип Јуратовић.

Он је у интервјуу за лист "Нова" рекао да је, са оваквом политичком поставом у Србији, даља сарадња из угла Немачке, Европе и света готово немогућа, као и да изборне нерегуларности какве су виђене у Србији на последњим парламентарним и локалним изборима није видео у својих пет мандата, те да треба инсистирати на понављању избора.

image