Србија и Балкан

Месец дана притвора свим ухапшенима због напада на тинејџере у Вуковару

Петорици ухапшених ова мера одређена је због опасности од утицаја на сведоке и понављања кривичног дела
Месец дана притвора свим ухапшенима због напада на тинејџере у Вуковаруwww.globallookpress.com © © Alen Gurovic

Петорици ухапшених у оквиру истраге о бруталном нападу на малолетнике у Вуковару у суботу увече, одређен је истражни затвор до 30 дана због опасности од утицаја на сведоке и понављања кривичног дела.

Дан након напада ухапшен је 23-годишњак, а у уторак још тројица младића, старости 24, 22 и 20 година, који су учествовали у премлаћивању шесторице малолетника.

Уз њих је приведен још један младић (20), за којег се сумња да је након изгреда помогао нападачима, преноси ХРТ.

Група старијих младића, припадника навијачке групе Бед блу бојс (БББ) напала је у суботу увече групу малолетника, а неколицини нанела тешке телесне повреде, због којих су хоспитализовани у осјечком КБЦ-у.

Заменик градоначелника Вуковара и председник Градског одбора СДСС у том граду Срђан Колар изјавио је да је стање претучених малолетника знатно боље и они су пуштени на кућно лечење.

"За сада је ухапшено пет младића, док је према нашим информацијама у нападу учествало њих седам-осам", рекао је Колар за Радио телевизију Републике Српске (РТРС).

Нагласио да се напад мора најстроже санкционисати.

"Ми желимо Вуковар у којем родитељи неће бити забринути када им дете изађе из куће и оде у школу или на било коју другу ваншколску активност", навео је Колар.

Родитељи повређених малолетника најавили су протест у Вуковару за суботу.

image