Србија и Балкан

Вуковар: Откривен идентитет особа који су напали српске студенте, под истрагом и полицајци

Један од сведока инцидента у Вуковару рекао је да су се мушкарци у ауту с вуковарским регистрацијама и пре напада понашали разуздано, као да су у сватовској поворци
Вуковар: Откривен идентитет особа који су напали српске студенте, под истрагом и полицајци© FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ DAMIR SENČAR

Утврђен је идентитет особа које су на Дан сећања на жртве Вуковара напале српске студенте у аутомобилу сомборских регистрација, док су читав инцидент полицијске снаге игнорисале, потврђено је из Вуковарско-сријемске полицијке управе.

"Напомињемо да је утврђен идентитет особа са снимка који се доводи у везу с наведеним противправним понашањем, док је криминалистичко истраживање везано за оштећење возила иностраних регистарских ознака у току", навели су из ове управе.

Такође, услед пропуста полицијских службеника да реагују и заштите безбедност српских држављана, али и свих оних који су се затекли у колони возила, биће извршене провере у вези са њиховим поступањем.

Да подсетимо, 18. новембра на друштвеним мрежама објављен је и видео на коме се види како четворица младића на путу излазе из свог аутомобила и шакама и ногама ударају у возило које се налазило испред њих. Судећи према снимку, полиција је нападаче пустила да оду, а да није с њима обавила никакав разговор.

"Проводи се криминалистичко истраживање због постојања сумње у извршавање прекршаја из чланка 6. Закона о прекршајима против јавног реда и мира, а против возача возила спроводи се истрага због прекршаја из члана 12. ст. 4. Закона о сигурности промета на путевима", објаснили су из полиције.

Осим тога, због инцидента је у току истраживање понашања полицијских службеника који су се налазили на месту инцидента.

"Полицијски комби је био поред, чак и један полицијски ауто, два полицајца су гледала у то. Нападачи су сели у ауто и отишли, а полицајци стоје и гледају. Никоме то ништа није било чудно. Рекао сам полицајцу да је небитно ко сам ја и које су таблице на мом ауту, али дозволити да неко некога тако брутално нападне и да се не реагује на то, заиста је срамотно", испричао је један од сведока напада који је све снимио за Новости.

"Зато сам вам послао овај снимак. Није на мени да поступам даље, али волео бих да се нађе неко у овој земљи да заштити људе када је то потребно. Знам да бих хтео да и мени неко прискочи у помоћ у таквој ситуацији", додао је и нагласио да су се мушкарци у ауту с вуковарским регистрацијама и пре напада понашали разуздано, као да су у сватовској поворци.

image