Србија и Балкан

Хрватска полиција: Четворица тукла тинејџере у Вуковару, један им помогао да се сакрију након напада

За сада је ухапшено пет осумњичених, од чега четири због туче и један због помагања
Хрватска полиција: Четворица тукла тинејџере у Вуковару, један им помогао да се сакрију након нападаwww.globallookpress.com © Alen Gurovic/ZUMAPRESS.com

Вуковарско-сремска полиција објавила је нове информације о ухапшенима који се сумњиче да су учествовали у нападу на групу малолетника у Вуковару на православни Бадњи дан.

Полиција је објавила и за која казнена дела терети осумњичене.

Против тројице су данас подигнуте казнене пријаве због напада на тинејџере. Двојицу од њих (24-годишњака и 22-годишњака) полиција терети за казнено дело учествовања у тучи, а трећег, 20-годишњака, за два казнена дела - тешка телесна повреда и тешка телесна повреда у покушају. Последњи је приведен 20-годишњак који се сумњичи за помагање осумњиченим нападачима да се сакрију од полиције.

Раније је због напада ухапшен 23-годишњак, који је пријављен за казнено дело учествовање у тучи.

То значи да је за сада укупно пет ухапшених, од чега четири због туче и један због помагања након почињења казненог дела. Према информацијама "Индекса", ускоро би могло бити још ухапшених.

Осумњичени за напад данас су одведени на испитивање у Општинско државно тужилаштво.

Данас се појавила информација да је ухапшен и пети осумњичени, али она за сада није потврђена, преноси "Индекс".

"Досадашњим криминалистичким истраживањем над тројицом приведених мушкараца старости 24, 22 и 20 година утврђена је сумња да су 6. јануара у Вуковару учествовали у тучи и притом нанели телесне повреде шесторици малолетника", саопштено је из Полиције.

Из полиције су додали да се криминалистичко истраживање наставља у циљу утврђивања свих учесника овог догађаја.

Подсетимо, јуче су ухапшена три мушкарца који се сумњиче да су учествовали у нападу на групу малолетника у Вуковару. Најпре је, како је раније потврђено, идентификован један осумњичени.

Полиција сумња да је у нападу учествовало још насилника. За сада се сумња да је реч о припадницима навијачке групе Бед Блу бојс који су на малолетнике насрнули јер су чули да говоре на екавици. Зато су помислили да се ради о навијачима Партизана или Звезде.

Напад се догодио 6. јануара око 22.25 сати у Улици Јосипа Јурја Штросмајера, неколико тешко повређених малолетника је завршило је у болници.

Родитељи претучене деце најавили су протест који ће бити одржан у суботу.

image