Србија и Балкан

Пронађена тројица дечака која су нестала у Хрватској

Дечаци су одлучили да продуже зимске празнике
Пронађена тројица дечака која су нестала у ХрватскојGetty © David Ramos / Stringer

Сва тројица дечака, која су у недавно нестала у Хрватској, пронађена су жива и здрава, јављају хрватски медији.

Након нестанка 14-огодишњака јуче у Загребу и још двојице дечака из Загреба и Ријеке, полиција је покренула потрагу, али се, како преноси хрватски "Индекс", испоставило да су неки дечаци одлучили да продуже зимске празнике и не врате се у дом.

"Добио сам информацију да је један од тих дечака наш штићеник који се није вратио у нашу установу након школских празника. Ми смо ступили у контакт с центром и ступили смо у контакт с мајком. Он би сада требало да буде на путу према установи", рекао је директор Центра за пружање услуга дома социјалног рада Дугаве Божо Вркљан.

Током неколико протеклих дана хрватској полицији је пријављен нестанак тројице дечака рођених 2009. године, двојица се након празника нису вратила у домове за децу у којима су смештени – један у Брезовици, а други у загребачким Дугавама, док је у међувремену, потрага за дечаком у Ријеци обустављена јер је пронађен.

Први је 7. јануара нестао И. Ш. који се удаљио с адресе у Загребу, дан касније у Ријеци је нестао Л. К. Ј, а истог дана у Загребу је нестао и П. Г.

image