Србија и Балкан

Боцан-Харченко: Нема малигног утицаја Русије у Србији

Русија жели што више позитивног утицаја у Србији – да људи више сарађују, да има више руске културе, каже амбасадор Александар Боцан-Харченко
Боцан-Харченко: Нема малигног утицаја Русије у Србији© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

Амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Боцан-Харченко изјавио је да Русија и Србија свеобухватно сарађују и да у тој сарадњи нема малигног утицаја, како се то коментарише на Западу, већ да има сарадње како културне, тако и привредне.

На питање у емисији "Ћирилица" на ТВ Хепи како коментарише коментаре са Запада да Русија у Србији има малигни утицај, руски амбасадор је одговорио да нико у Русији не очекује да Србија постане руска и проруска земља.

"Ми желимо што више утицаја, али позитивног утицаја, да људи више сарађују, да има више руске културе", рекао је Боцан-Харченко, напомињући да у Србији одлично послује НИС, као и да је Русија учествовала на изградњи и ревитализацији железничке пруге Београд – Нови Сад.

Руски амбасадор је подсетио на чињеницу да Србија сарађује с Русијом свеобухватно, да није увела санкције, да није ушла у НАТО, да није признала самопроглашену независност Косова захваљујући политици председника Србије Александра Вучића.

image