Србија и Балкан

Временска прогноза: Сутра топлије, поподне и увече понегде киша

Најнижа температура од -4 до 2 °C, а највиша од 5 до 11 °C
Временска прогноза: Сутра топлије, поподне и увече понегде киша© TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Ујутро ће на југозападу, југу и истоку Србије бити ниске облачности, док се у осталим крајевима очекује претежно ведро време, уз слаб мраз.

Током дана доћи ће до новог наоблачења са северозапада, које ће по подне донети кишу, најпре у Војводини, а увече и у току ноћи тек понегде и у осталим крајевима, саопштио је РХМЗ.

Ветар ће бити слаб и умерен, током дана у скретању на јужни, а увече и ноћу поново северозападни, у Тимочкој Крајини у појачању.

Најнижа температура од -4 до 2 °Ц, а највиша од 5 до 11 °Ц.

У Београду ће током јутра и дела преподнева бити претежно ведро, уз слаб мраз, нарочито при тлу.

До средине дана очекује се наоблачење, па ће по подне бити претежно облачно, док се слаба краткотрајна киша у појединим деловима града очекује увече и у току ноћи.

Ветар слаб и умерен, током дана у скретању на јужни, а увече и ноћу поново северозападни. Најнижа температура од -2 до 1 °Ц, а највиша око 10 °Ц.

У четвртак ће време бити променљиво и ветровито, уз смену сунчаних и облачних интервала. Дуваће умерен и јак, на истоку Србије олујни северозападни ветар. Краткотрајне падавине очекују се углавном на југозападу, југу и истоку Србије - у нижим пределима киша, а у брдско-планинским снег.

image