Србија и Балкан

Си-Си-3 Мајнинг: Незгода у руднику у Бору,10 радника повређено, нема животно угрожених

Двојица радника, један са задобијеним повредама пршљенова и други са отвореним преломом ноге су упућени на даље лечење у ортопедске клинике, наводи се у саопштењу компаније
Си-Си-3 Мајнинг: Незгода у руднику у Бору,10 радника повређено, нема животно угроженихGetty © Andreea Campeanu / Stringer

Десеторо радника компаније Си-Си-3 Мајнинг констракшн из Бора, превезено је колима хитне помоћи до борске болнице, након што је данас око 11 сати, приликом спуштања у рударско окно дошло до незгоде, саопштено је из те компаније.

Како се наводи, до незгоде је дошло када је, приликом спуштања у окно, тзв. рударска кибла у којој се налазило десеторо радника, нагло застала због чега је дошло до трзаја и тада је неколико радника задобило повреде.

"Свих десеторо радника је колима хитне помоћи одмах превезено у борску болницу на опсервацију и, према речима лекара, нико од њих није животно угрожен. Двојица радника, један са задобијеним повредама пршљенова и други са отвореним преломом ноге, су према речима лекара упућени на даље лечење у ортопедске клинике", истиче се у саопштењу достављеном Танјугу.

Из компаније Си-Си-3 Мајнинг, која је подизвођач "Зиђин мајнинга", додају да ће детаље незгоде утврдити истрага.

Из компаније изражавају искрено жаљење због незгоде која се догодила и додају да она показује да, без обзира на сву позорност и спроведене мере безбедности, рударска делатност нажалост увек са собом носи ризик.

image