Србија и Балкан

Вучић са Мерцом: Србија озбиљан партнер у стабилизацији геополитичких прилика

Председник Србије је са саговорницима разменио мишљења о регионалну стабилност, безбедности, као и о динамици развоја унутар Европске уније, али и Западног Балкана
Вучић са Мерцом: Србија озбиљан партнер у стабилизацији геополитичких приликаGetty © Soeren Stache

Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Минхену са председавајућим Хришћанскодемократске уније (ЦДУ) Фридрихом Мерцом и замеником шефа посланичке групе Уније ЦДУ/ЦСУ у Бундестагу за питања спољне политике и одбране, замеником члана одбора за спољну политику, ЕУ и одбрану, и известиоцем за Србију у радној групи Уније за Западни Балкан Јоханом Вадефулом.

"Изузетно добар сусрет са једним од најзначајнијих политичара Немачке и лидером највеће немачке партије Фридрихом Мерцом и његовим страначким колегом Јоханом Вадефулом са којима сам разменио мишљења о низу кључних тема, укључујући регионалну стабилност, безбедност, динамику развоја унутар Европске уније, али и Западног Балкана", навео је Вучић у објавио на Инстаграм налогу.

Председник Србије је навео да је током разговора нагласио значај Србије као партнера у решавању сложених геополитичких изазова.

"Истакао сам заједнички интерес у решавању сложених геополитичких изазова данашњице и поновио да Србија остаје озбиљан, одговоран и поуздан партнер који доследно даје свој допринос стабилизацији прилика, чиме се позиционирала као кључни актер у региону", навео је Вучић.

Посебно је, како је додао, било речи о економској сарадњи између Србије и Немачке и процесу евроинтеграција.

"Захвалио сам на континуираној подршци Немачке процесу придруживања Србије ЕУ и истакао значај даљег јачања наших економских и политичких веза и партнерских односа, који доприносе општој стабилности и у ширем европском контексту", рекао је Вучић.

image