Србија и Балкан

Хрват имао приватни арсенал оружја: Полицији предао четири аутоматске пушке, муницију, мине, бомбе

Акција "Мање оружја, мање трагедија" у Хрватској је и даље је у току и сви који поседују недозвољено оружје или оружје за које немају дозволу могу га предати полицији без санкција
Хрват имао приватни арсенал оружја: Полицији предао четири аутоматске пушке, муницију, мине, бомбеGetty © NurPhoto

Један становник Глине је полицији предао велику количину оружја и муниције у оквиру кампање "Мање оружја, мање трагедија", којом је омогућена добровољна предаја свих врста оружја и убојитих средстава, па неће сносити санкције.

Полицијска управа сисачко-мославачка саопштила да је овај становник Глине јуче предао полицији четири аутоматске пушке, једну полуаутоматску пушку, индикатор паљења, 59 детонаторских каписли, четири ручне бомбе, пет тромблонских мина, три противпешадијске мине, 37 метара спорогорећег штапина, 17 упаљача за мине, спремнике за пушке и 1.734 комада разне муниције.

Акција "Мање оружја, мање трагедија" у Хрватској је и даље је у току и сви који поседују недозвољено оружје или оружје за које немају дозволу могу га предати полицији без санкција, пренели су хрватски медији.

Из полиције су апеловали на грађане да не доносе оружје лично у полицију, већ да је довољно да сам позову полицију ради предаје или онеспособљавања.

image