Србија и Балкан

Несторовић и Павић напустили "Ми – Глас из народа"

Како се наводи у саопштењу, дошло је до неспоразума у руководству када се расправљало о реорганизацији рада покрета који би требало да прерасте у странку
Несторовић и Павић напустили "Ми – Глас из народа"© TANJUG/ RADE PRELIĆ

Бранимир Несторовић и Александар Павић напустили су покрет "Ми – Глас из народа", саопштено је из тог покрета.

Како се наводи, до неспоразума у руководству је дошло на састанку који је одржан јуче.

Несторовић је, каже се у саопштењу, ултимативно тражио да буде председник те странке иако је било договорено да се остане при изворном принципу колективног руководства које чини седам оснивача.

На гласању тај ултиматум др Несторовића није добио подршку већине оснивача и он је потом демонстративно напустио Покрет а за њим и Александар Павић.

"Покрет, међутим, наставља са планираним радом и преображајем у политичку странку. Њиме ће руководити Веће Покрета које чини пет оснивача, Синиша Љепојевић проф. др Митар Ковач, проф. др Јован Јањић, Бранко Павловић и Драган Станојевић", наводи се у саопштењу и додаје да у раду остаје све по старом и планирани циљеви се остварују.

Како се додаје, "покушај разбијања Покрета није успео и рад се наставља без оних који су његово разбијање покушали да изведу".

"Време ће  показати који су били стварни мотиви и циљеви разбијања Покрета", закључује се у саопштењу које потписује Покрет "Ми – Глас из народа".

image