Србија и Балкан

Министарка просвете: Ножевима није место у школи, и родитељи ће бити кажњени

Истрага о инциденту у "Рибникару" се још спроводи, рекла је Славица Ђукић Дејановић
Министарка просвете: Ножевима није место у школи, и родитељи ће бити кажњени© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr

Истрага о томе како се у ранцу једног од ученика Основне школе "Владислав Рибникар" нашао нож још се спроводи, каже министарка просвете Славица Ђукић Дејановић, додајући да ће јавност бити упозната са информацијама када се буде утврдила истина.

Она је истакла да осим детета које је понело нож у школу, кривицу сносе и његови родитељи.

"Таквом оружју није место у школи, у ранцу ученика. Ако је дете понело нож од куће, наравно да ће бити одређена санкција и родитељу, рекла је она за "Блиц телевизију" а пренео данашњи "Блиц".

Министарка је навела да ће део "Рибникара у коме се у мају прошле године догодила трагедија бити меморијални центар, али да је динамика одлучивања и само одлучивање о томе како ће изгледати, одлука родитеља и стручних лица, као и других страна укључених у овај процес.

"Родитељи који су изгубили децу и најближи сродници су били и тада става углавном да то треба да буде место које ће заувек бити обележено тугом и на неки начин подсећати на трагедију која се догодила и са поруком да се више нигде не сме догодити", рекла је она.

Додала је да је период од годину дана био време да се види шта стручњаци различитих профила и родитељи деце које више нема, мисле о том начину обележавања и како меморијални центар треба да изгледа у погледу поруке као и архитектонског решења.

image