Србија и Балкан

Породица Кецмановић износи одбрану, родитељи деце убијене у "Рибникару" присуствују суђењу

За данас и сутра је предвиђено да отац и мајка дечака К. К. изнесу одбрану, а тужилаштво, браниоци, оштећени и суд да постављају питања
Породица Кецмановић износи одбрану, родитељи деце убијене у "Рибникару" присуствују суђењу© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bs

Изношењем одбране родитеља дечака који је 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар" убио девет вршњака и чувара и ранио још шест особа, наставља се кривични поступак против оца В. Кецмановића, којим је обухваћена и мајка М. Кецмановић, као и власник и инструктор стрељане.

Виши суд је, пре изношења одбране у наставку кривичног поступка против породице Кецмановић, прихватио захтев Вишег јавног тужилаштва да породице убијене деце више немају статус сведока, већ статус оштећених, како би им се омогућило да могу из суднице да прате изношење одбране породице Кецмановић, јавља репортер РТС-а.

Након краће паузе, родитељи су ушли у судницу и рочиште је настављено.

Иначе, суђење се, одлуком суда, одвија без присуства јавности, због заштите интереса малолетника.

За данас и сутра је предвиђено да отац и мајка дечака К. К. изнесу своју одбрану, а тужилаштво, браниоци, оштећени и суд да постављају питања.

Иначе, Никола Ускоковић, један од двојице тужилаца који је до сада заступао оптужницу, враћен је у основно тужилаштво јер је био упућен на рад у ВЈТ, а процедура избора у ово тужилаштво још није окончана. Зато ће први пут једну оптужницу пред судом заступати и главни јавни тужилац ВЈТ у Београду Ненад Стефановић, који је био присутан у судници од самог почетка суђења.

Такође ће постављати питања окривљенима, потврђено је Танјугу.

Отац дечака К. К. оптужен је да је извршио кривично дело – тешко дело против опште сигурности јер је дете од 13 година водио у стрељану и учио да пуца, као и да није адекватно чувао оружје у кући.

image
VV inauguration
banner