Србија и Балкан

Притвор оцу дечака који је починио масовно убиство у ОШ "Владислав Рибникар" продужен за још 60 дана

Притвор В. К. је продужен због сумње да би у случају боравка на слободи у кратком временском периоду поновио кривично дело
Притвор оцу дечака који је починио масовно убиство у ОШ "Владислав Рибникар" продужен за још 60 дана© Tanjug/SAVA RADOVANOVIĆ

Виши суд у Београду продужио је данас притвор за још до 60 дана В. К, оцу дечака који је 3. маја прошле године у Основној школи "Владислав Рибникар" убио девет вршњака и чувара школе.

Притвор В. К. је продужен због сумње да би у случају боравка на слободи у кратком временском периоду поновио кривично дело, као и с обзиром на то да се основано сумња да је извршио кривично дело за које је прописана казна затвора више од десет година, а начин извршења и тежина последица кривичног дела довели су до узнемирења јавности које може да угрози несметано и правично вођење кривичног поступка, саопштено је из суда.

В. К. је оптужницом на терет стављено тешко кривично дело против опште сигурности, док је мајци дечака М. К. на терет стављено извршење кривичног дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

У овом поступку суђење је почело, али је судија одлучио да на предлог Вишег јавног тужилаштва у Београду оно буде затворено за јавност.

image
VV inauguration
banner