Србија и Балкан

Си честитао рођендан Вучићу: Ви сте политичар са стратешком визијом

Као стари пријатељ кинеског народа, чврсто се залажете за унапређење кинеско-српских односа и сарадње у разним областима, због чега вам изражавам дубоко уважавање, пише у честитки кинеског лидера
Си честитао рођендан Вучићу: Ви сте политичар са стратешком визијомGetty © Kenzaburo Fukuhara/Kyodo News - Pool/Getty Images

Председник Србије Александар Вучић примио је данас, поводом рођендана, честитку председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга у којој му је кинески председник упутио искрену честитку и лепе жеље, те нагласио да је Вучић политичар који има стратешку визију и који се увек брине о интересима народа.

"Радује ме што се под вашим руководством Србија залаже за независност и чува државни интерес, а економска и друштвена изградња и побољшање животног стандарда грађана бележе изванредне резултате. Као стари пријатељ кинеског народа, ви се чврсто залажете за унапређење кинеско-српских односа и сарадње у разним областима, због чега вам изражавам дубоко уважавање", наводи се у честитки.

Си је подсетио да су се он и Вучић састали прошле године током Трећег форума за међународну сарадњу "Појас и пут" и да су разговарали о пријатељству, планирали сарадњу и постигли широк консензус, указујући на нови правац развоја билатералних односа, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу са медијима председника Републике.

"Придајем велики значај развоју односа Кине и Србије. Спреман сам да са вама улажем заједничке напоре како бисмо унапредили кинеско-српско свеобухватно стратешко партнерство на још виши ниво и још више допринели бољитку оба народа. Очекујем да се састанем са вама још једном. Желим вам пуно здравља и успеха", истакао је Си у честитки.

image