Србија и Балкан

Aдвокат председника Српске: Рочиште против Додика и Лукића било је симулација суђења

Сведоци су били непотребни, јер одбрана није оспоравала доказе који су предочавани саслушањем једног сведока, каже адвокат Милорада Додика
Aдвокат председника Српске: Рочиште против Додика и Лукића било је симулација суђења© FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Није било основа за раздвајање предмета против председника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића и једино решење је било да се поступци споје, рекао је у Јутарњем програму адвокат председника Републике Српске Горан Бубић. 

Како је додао, то је била и једина исправна одлука суда.

"Јучерашње рочиште, на које су позвана четири сведока, само је симулација суђења. Сведоци су били непотребни, јер одбрана није оспоравала доказе који су предочавани саслушањем једног сведока. Реч је о доказима који су објављени у Службеном гласнику, те их практично није ни требало посебно достављати", рекао је Бубић.

Подсетио је да је јуче у својству сведока саслушан инспектор СИПА, који је и сам потврдио да је то било једно неуобичајено убрзање поступка.

"Судски процес против Додика и Лукића је правно отрован, и јуче је у Суду БиХ виђена неспремност и брзоплетост Тужилаштва да што пре оконча кривични поступак који нема правно утемељење", поручио је Бубић.

Он сматра да цео процес показује да тужилаштво нема ништа у оптужници и да само жели да направи фарсу.

У Суду БиХ јуче је одржано рочиште у предмету против Додика и Лукића, због непоштовања одлука Кристијана Шмита. Након раздвајања у фебруару, предмет је поново спојен.

image