Србија и Балкан

Арно Гујон добио признање за јачање саборности и јединства српског народа

Гујон је захвалио на признању подсећајући да је проблемима Срба у региону приступио на исти начин као претходно проблему Срба на Косову и Метохији – пуног срца и уз велики труд
Арно Гујон добио признање за јачање саборности и јединства српског народа© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон добитник је златне Плакете Савеза Срба из региона коју му је данас уручио председник тог удружења Миодраг Линта.

Линта је рекао да се признање Гујону уручује за исказани допринос јачању саборности и јединства српског народа, за посвећени рад и бригу о српској дијаспори и Србима у региону и за подршку листу "Српско коло", који се бесплатно дели грађанима Србије, родом и пореклом с подручја осам држава региона.

"Задовољство нам је што је на челу Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону човек који показује посвећеност у жељи да се унапреди положај Срба у региону и посебно памтимо неколико његових акција. Једна од њих је кампања за информисање грађана с подручја БиХ да им се помогне у очувању и заштити њихове имовине као и бројне посете региону и конкретна помоћ нашим људима који живе у тешким околностима", навео је Линта, наводи се у саопшстењу из МСП.

Гујон је захвалио на признању подсећајући да је проблемима Срба у региону приступио на исти начин као претходно проблему Срба на Косову и Метохији, пуног срца и уз велики труд.

"Покренули смо много пројеката за помоћ Србима у региону и подржали многа удружења. Драго ми је што су резултати видљиви а ово признање даје ми мотивацију за даљи рад", изјавио је Гујон.

image
VV inauguration
banner