Србија и Балкан

Чуружанин одгурнуо свештеника на Лиману: Тужилац оценио да нема елемената кривичног дела

Епархија бачка је у јеку расправе о изградњи цркве код Штранда саопштила да је свештеник Б. М. нападнут на Лиману, приликом обављања парохијских дужности
Чуружанин одгурнуо свештеника на Лиману: Тужилац оценио да нема елемената кривичног дела© FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ

Чуружанин (55) који је приведен због сумње да је 5. марта, око 15.30 часова, раменом одгурнуо свештеника на Лиману добио је прекршајну пријаву. Према незваничним сазнањима портала 021.рс, јавни тужилац је прегледао предмет и донео одлуку да нема елемената кривичног дела.

Чуружанина је полиција одмах по проналажењу и привођењу, у петак 15. марта, спровела у Прекршајни суд у Новом Саду са пријавом за прекршај из члана 9 Закона о јавном реду и миру. За сада нема информација да је суд донео пресуду у поступку против њега.

Епархија бачка је у јеку расправе о изградњи цркве код Штранда саопштила да је свештеник Б. М. нападнут на Лиману, приликом обављања парохијских дужности.

Како се наводи у саопштењу Епархије, нападач је непознати мушкарац који је, на улици "пред сведоцима, ничим изазван, ударио свештеника и затим се брзо удаљио у непознатом правцу".

Епархија је поручила да су "медији и њихови покровитељи свој говор мржње усмерили против жеље и иницијативе православних верника да се изгради спомен-храм Светих мученика бачких на Лиману, где више десетина хиљада верника нема своју парохијску цркву".

image