Србија и Балкан

Владимир Ерић, осумњичени у афери "Тунел", изручен Црној Гори, суд му одредио притвор до 30 дана

Он је из Шведске изручен по међународној потерници, расписаној од НЦБ Интерпол Подгорица
Владимир Ерић, осумњичени у афери "Тунел", изручен Црној Гори, суд му одредио притвор до 30 данаGetty © Government of Montenegro/Handout/Anadolu Agency

Оновни суд у Подгорици  је једном од осумњичених у афери "Тунел" за којег се верује да је био дeо криминалне групе, која је летос копала тунел до депоа Вишег суда у Подгорици Владимиру Ерићу одредио притвор до 30 дана.

"Судија за истрагу оставила је на снази решење овог суда којим је окривљеном В. Е. одређен притвор због основане сумње да је извршио кривично дело тешка крађа, а због опасности од бекства", наводи се у саопштењу суда, преноси РТЦГ.

Решењем судије за истрагу остављено је на снази решење које је донето 26. септембра прошле године, а којим је Ерићу одређен притвор због основане сумње да је извршио кривично дело криминално удруживање, тешка крађа и спречавање доказивања.

Притвор по овом решењу може да траје најдуже месец дана од дана лишења слободе.

Ерић је изручен из Шведске Црној Гори и доведен на саслушање у подгоричко Основно државно тужилаштво.

Он је изручен  по међународној потерници коју је расписао НЦБ Интерпол Подгорица, а ухапшен је 13. октобра прошле године на аеродрому у Стокхолму док је покушавао да се укрца на лет за Београд

У копању тунела испод Вишег суда у Подгорици, учествовали су, како је раније саопштила црногорска полиција, Вељко Марковић (32), Милан Марковић (53), Дејан Јовановић (30) и Владимир Ерић (32), сви држављани Србије. Осим Ерића, остали осумњичени још измичу органима правде.

Паралелно је ухапшена и група црногорских држављана, који су окривљени за логистику и помагање учиниоцима након извршења кривичног дела. Међутим, сви они су ослобођени одлукама црногорског Врховног суда.

Налогодавци, финансијери, али и мотиви за копање тунела, још нису познати. Попис није завршен ни шест месеци након провале, а засад се зна да су украдени пиштољи, дрога, мобилни телефони.

image