Србија и Балкан

Заветници поднели кривичну пријаву против Динка Грухоњића и Ане Лалић

Ова партија челнике Независног друштва новинара Војводине криви за ширење расне, верске и националне мржње
Заветници поднели кривичну пријаву против Динка Грухоњића и Ане Лалић© Antonio Ahel/ATAImages

Странка Заветници предала је данас тужилаштву у Београду кривичну пријаву против професора Филозофског факултета у Новом Саду Динка Грухоњића и новинарке из тог града Ане Лалић због ширења и распиривања расне, верске и националне мржње и нетрпељивости.

Чланица Председништва Заветника Драгана Миљанић је после предаје пријаве, рекла да у наступима Грухоњића и Лалић на скупу у Дубровнику постоје елементи говора мржње и против државе и против Српске православне цркве (СПЦ).

Правни заступник Заветника, адвокат Драгослав Љубичановић рекао је да су упозоравајући догађаји испред Филозофског факултета у Новом Саду, где се цепају и газе симболи Републике Србије, "што бива праћено егзалтацијама и овацијама".

Према његовом мишљењу, то што се дешава је само врх леденог брега активности те групе људи, које имају за циљ да у лошем светлу представе Србију и СПЦ.

Љубичановић је, како преноси РТВ, најавио да ће о свему бити обавештена амбасада Израела због тога што је Грухоњић помињао усташког злочинца Динка Шакића, а биће упућен и захтев тужилаштву Хрватске да испита случај, јер се десио на територији те државе.

image