Србија и Балкан

Међународни дан аутизма: Пуштени плави балони у ваздух

Задатак нашег друштва je да особама са аутизмом омогући да покажу колико су посебни, изврсни и талентовани
Међународни дан аутизма: Пуштени плави балони у ваздух© TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/

У знак подршке особама са аутизмом, уз присуство министарке за бригу о породици и демографију Дарије Кисић, одржана је манифестација "Прихватите различитост, сви смо ми исти", у оквиру које су деца из београдске Предшколске установе "Дечији дани" са својим родитељима и васпитачима на Тргу Републике пустили плаве балоне у ваздух.

Кисићева је на манифестацији организованој поводом Међународног дана аутизма, поручила да је задатак нашег друштва да особама са аутизмом омогући да покажу колико су посебни, изврсни и талентовани, саопштено је из Министарства за бригу о породици и демографију.

"Данас на Светски дан аутизма желимо да све обојимо плавом бојом, која је симбол ведрог неба, доброг расположења и пријатељства. Дружећи се са овако дивном децом и њиховим породицама можемо да научимо много. Они не знају за зло, препуни су добре енергије и радости и ми желимо да нам помогну да свет обојимо са више плаве боје", навела је Кисићева.

Манифестацију "Прихватите различитост, сви смо ми исти" организовало је Београдско удружење за помоћ особама са аутизмом са циљем подизања свести у друштву о различитостима међу нама и подршке особама са аутизмом.

image