Србија и Балкан

Шмит стиже у Београд: Тврди да ће се састати са Вучићем

Из Београда и даље нема потврде да ће доћи до састанка
Шмит стиже у Београд: Тврди да ће се састати са Вучићемwww.globallookpress.com © Soeren Stache

Кристијан Шмит, који се представља као високи представник, најавио је да ће данас допутовати у Београд како би се састао са председником Србије Александром Вучићем.

На питање шта ће рећи Вучићу ако га пита у чему Додик крши Дејтонски споразум, Шмит одговара да не зна шта ће га питати председник Србије.

"Ако буде притужби око тога где се крши Дејтон, дефинитивно значи да држава има право одлучити шта је државна имовина, а не само да полаже право на државну имовину. Ради се о сарадњи, а цели Дејтон је сарадња", казао је Шмит за сарајевску редакцију Н1.

Како је рекао, сматра да Србија има важну улогу као суседна земља Босни и Херцеговини.

"Мислим да је добро размислити о свему и разговарати о свему што је на сцени. Понекад чујем разне ствари из Бањалуке, дугачке говоре, да је Шмит наметнуо закон, да ће поново наметнути закон о државној имовини. Ја ћу помоћи да се дође до решења државне имовине. Ако то не решимо, нећемо имати инвестиције у БиХ. Желим да људи остају у БиХ и траже посао овде. Државна имовина не треба никоме да улива страх да ћу ја узети нешто од било кога, не, ради се о томе да треба имовину дати онима који имају прилику да мењају ствари у земљу", казао је Шмит.

image
VV inauguration
banner