Србија и Балкан

Огласио се српски МУП: Добили смо информације од бечке полиције

Припадници Министарства унутрашњих послова настављају интензиван рад на проналаску мале Данке Илић
Огласио се српски МУП: Добили смо информације од бечке полиције© TANJUG/ MUP/bs

Министарство унутрашњих послова обавештено је од стране бечке полиције да на
снимку који је провераван у склопу потраге за несталом девојчицом, није
двогодишња Данка Илић, која је нестала 26. марта у Бањском Пољу, саопштио је МУП.

Припадници Министарства унутрашњих послова настављају интензиван рад на проналаску девојчице и утврђивању свих околности и чињеница у вези са нестанком детета.

Како се додаје, полицијски службеници из више организационих јединица МУП-а су на терену и испитују и проверавају све информације и сазнања у вези са нестанком Данке.

Подсетимо, аустријска полиција саопштила је јутрос да је искључена било каква повезаност Румунки са снимка са несталом Данком Илић.

"На основу истраге и пратећих чињеница, веза између особа приказаних на објављеним фотографијама и нестале девојчице из Бора може се јасно и без икакве сумње искључити", саопштила је аустријска полиција.

Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта око 13.45 часова у Бањском пољу код Бора, а у тренутку нестанка на себи имала љубичасте панталоне, маслинасто зелену јакну и косу везану у реп.

Девојчица има смеђу косу, браон очи и висока је око 85 центиметара.

Након анализе свега што је до сада предузето у потрази за двогодишњом Данком Илић, истрага на територији Србије је проширена и на Аустрију, а Интерпол је расписао жуту потерницу.

image