Србија и Балкан

Осумњичени за Данкино убиство доведени на саслушање (ВИДЕО)

Осумњиченима је већ одређено задржавање, а дело за које се терете је тешко убиство за шта је запрећена казна до 40 година затвора

Осумњичени за убиство девојчице Данке Илић, С.Ј. и Д.Д. доведени су вечерас на саслушање у Више јавно тужилаштво у Зајечару. Њима је већ одређено задржавање, а дело за које се терете је тешко убиство за шта је запрећена казна до 40 година затвора.

За "Новости" су из Вишег јавног тужилаштва у Зајечару рекли да су осумњиченима постављени браниоци по службеној дужности.

"Правна квалификација кривичног дела ће бити одређена по пријему кривичне пријаве и доказа достављених уз пријаву. Немамо сазнања да је тело девојчице у међувремену пронађено", кажу у Тужилаштву.

Подсетимо, двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта у Бањском пољу код Бора, а припадници Министарства унутрашњих послова јуче су, након десетодневне опсежне акције, детаљних провера свих трагова и информација ухапсили С.Ј. (50) и Д.Д. (50), обојица из Бора, због сумње да су убили девојчицу.

Двојица осумњичених у потпуности су признали извршење овог злочина, а полиција још трага за телом зверски убијеног детета.

image