Србија и Балкан

Наставља се потрага за Данкиним телом: Начелник Управе криминалистичке полиције открио нове детаље

Након што су аутомобилом ударили Данку, они су мислили да је мртва и убацили су је у гепек, али је девојчица била жива и у једном моменту се пробудила, рекао је начелник Управе криминалистичке полиције Нинослав Цмолић
Наставља се потрага за Данкиним телом:  Начелник Управе криминалистичке полиције  открио нове детаље© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Потрага за телом убијене двогодишње девојчице Данке Илић у месту Бањско Поље код Бора синоћ је заустављена због мрака, а претпоставља се да ће се данас наставити у селу Злот, одакле је један од осумњичених за убиство, јавља репортер Танјуга из Бањског Поља.

Двојица радника "Водовода" из Бора признали су убиство мале Данке Илић, а детаљи из истраге не престају да шокирају све у Србији.

Начелник Управе криминалистичке полиције Нинослав Цмолић је, гостујући на ТВ Информер, изнео шокантно откриће.

Наиме, након што су аутомобилом ударили Данку, они су мислили да је мртва и убацили су је у гепек, али је девојчица била жива и у једном моменту се пробудила.

"По њиховим наводима стали су да уринирају близу куће. Касније, кад су наставили, ударили су Данку и онда је ставили у гепек. На ГПС-у је забележено чудно кретање њиховог возила. Приче им се не поклапају о дављењу детета, јер се дете пробудило у току вожње и сувозач је удавио Данку, а они не могу да се договоре ко је извршио дављење, а касније су је бацили на депонију", рекао је начелник УКП и додао:

"Прикупљају се докази даноноћно. Један од убица има блокаду и не може да се сети где је оставио тело. Чињеница је да се њихове приче поклапају о детаљима удараца, али нису били усаглашени о самом убиству детета. Данка је била у несвести када су је ударили аутом, а они су мислили да је мртва па их је изненадило што се пробудила, а један од њих је и удавио и на крају су се ратосиљали тела на депонији."

Тренутно нема нових информација у вези са потрагом за телом девојчице.

Претпоставља да се претражују друга места, као и да је јуче, осим дивље депоније, где су, по првим изјавама, починиоци злочина бацили тело девојчице, претрага извршена на неколико локација, између осталог претражена је и кућа једног од осумњичених, Срђана Јанковића у селу Лука.

У кући су, како јавља репортер Танјуга, били и припадници Жандармерије, а претражили су и салаш деде осумњиченог, који је одатле удаљен неколико километара.

Терен се интензивно претражује на више локација, јер, како је јуче рекао министар унутрашњих послова Братислав Гашић, постоји сумња да је један од осумњичених пребацио тело са дивље депоније, где су га првобитно однели, на другу локацију.

Грађани Бора у близини места где се несрећа догодила пале свеће за страдалу Данку Илић, а нико од мештана не може да верује да је ово епилог, јер су се сви надали да је девојчица отета и да је жива.

Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта у Бањском пољу код Бора, а припадници Министарства унутрашњих послова јуче су, након десетодневне опсежне акције, детаљних провера свих трагова и информација ухапсили С.Ј. (50) и Д.Д. (50), обојица из Бора, због сумње да су убили девојчицу.

Двојица осумњичених у потпуности су признали извршење овог злочина, саопштио је МУП.

image