Србија и Балкан

Град Београд одао почаст страдалима у шестоаприлском бомбардовању

Напад на Краљевину Југославију започет бомбардовањем Београда, 6. априла 1941. године од стране нацистичке Немачке, када је страдало око 4.000 грађана престонице
Град Београд одао почаст страдалима у шестоаприлском бомбардовању© Tanjug/SEKRETARIJAT ZA INFORMISANJE GRADA BEOGRADA

Секретарка за образовање и дечју заштиту Града Београда Александра Чамагић положила је данас венац на спомен обележје у Алеји страдалих у шестоаприлском бомбардовању.

Венце су положили представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, представници удружења и грађани који негују сећања на овај историјски период, као и представници дипломатског кора.

Одата почаст страдалим пилотима 

Шестоаприлско бомбардовање Београда обележено је данас и код Споменика пилотима браниоцима Београда на Земунском кеју где је Чамагић одала почаст страдалим пилотима Југословенског краљевског ратног ваздухопловства.

Поводом Дана сећања на почетак Другог светског рата венце су положили и државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић, државни секретар Министарства одбране генерал у пензији Миле Јелић, представници Војске Србије, представници војних удружења, борачких организација и грађани Републике Србије.

Положени венци и на фонтани "Врело живота" и у порти Вазнесењске цркве

Секретар за социјалну заштиту Петар Јорданов положио je венац на фонтани "Врело живота" испред Палате "Београд".

Јорданов је потом положио венац и на Гранитни крст у порти Вазнесењске цркве.

Венац су положили и представници Градске организације цивилних инвалида рата Београда.

Напад на Краљевину Југославију започет бомбардовањем Београда, 6. априла 1941. године од стране нацистичке Немачке, када је страдало око 4.000 грађана престонице. 

image
VV inauguration
banner