Србија и Балкан

Наставља се потрага за Данкиним телом: Претражен резервоар за воду и корито потока у селу Злот

Припадници Управе криминалистичке полиције из Београда и Бора прегледају околину куће осумњиченог Д. Д.
Наставља се потрага за Данкиним телом: Претражен резервоар за воду и корито потока у селу Злот© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

У Борском округу се и данас, осми дан од хапшења осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић, на терену наставља потрага за телом девојчице која је и даље највише базирана на село Злот и околину куће Д. Д., једног од осумњичених за убиство девојчице.

Припадници Управе криминалистичке полиције (УКП) из Београда и Бора прегледају околину куће Д. Д., испражњен је и претражен резервоар за воду, а затим и корито потока који се налази у околини.

Иза потока се налази више резервоара или бунара, а претпоставка је да ће се и данас радити на тим локацијама, јавио је репортер Танјуга.

Припадници УКП Бор и београдског УКП-а заједно са ватрогасним камионом са посебном опремом за претрагу терена у уторак су стигли у село Злот, у околини куће осумњиченог за убиство Данке Илић.

Претражен је и други део Лазаревог кањона, након што је полиција, заједно са спасилачким тимом и Горском службом спасавања, претражила првих 3,5 километара. Претражена је и јама изнад кањона, дубока 70 метара.

За претрагу се користи специјалистичка спасилачка опрема и дронови, учествују алпинисти и спелеолози.

Двогодишња Данка нестала је 26. марта у Бањском пољу код Бора, а након 10 дана потраге и детаљних провера свих трагова и информација, полиција је ухапсила Ј. С. и Д. Д. из Бора, за које се сумња да су девојчицу ударили аутомобилом, а затим њено тело ставили у гепек кола и однели на депонију.

На терет им се ставља кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву.

Д. Д. је на саслушању признао злочин, док се Ј. С. бранио ћутањем, а њима је након саслушања одређен притвор до 30 дана.

Накнадно су ухапшени Д. Д. и Р. Д., отац и брат осумњиченог Д. Д., због сумње да су му помогли да премести тело девојчице на за сада непознату локацију.

Брат осумњиченог је преминуо у ПУ у Бору, док је оцу осумњиченог одређен притвор до 30 дана.

У међувремену је директор ЈП "Водовод" у Бору поднео оставку из, како је навео, моралних разлога.

image
VV inauguration
banner