Србија и Балкан

"Препорука за Савет Европе": "Косовски" специјалци претукли још једног Србина

Пребијања и хапшења Срба су очигледно вредности које тзв. Косово 'препоручују' за Савет Европе, поручио је Петар Петковић у реакцији на пребијање Владана Стевановића у рукама тзв. косовске полиције
"Препорука за Савет Европе": "Косовски" специјалци претукли још једног СрбинаGetty © Anadolu / Contributor

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је, поводом новог случаја пребијања Србина на КиМ, да су, како је рекао, пребијања и хапшења Срба очигледно вредности које тзв. Косово "препоручују" за Савет Европе.

Припадници специјалне јединице такозване косовске полиције претукли су у суботу Србина Владана Стевановића званог Бабудовац из села Бубе код Зубиног Потока и нанели му повреде на глави и телу, због чега има 15 шавова.

Стевановић је рекао да сада страхује да ће специјалци тзв. косовске полиције малтретирати и његову породицу.

"Након што су ухапсили Срећка Софронијевића, да би га ваљда казнили јер није подлегао ранама када су га упуцали, Куртијеви фалангисти су без повода крвнички пребили Владана Стевановића. Пребијања и хапшења Срба су очигледно вредности које тзв. Косово 'препоручују' за Савет Европе!", истакао је Петковић у објави на мрежи Икс.

Старовић: Немогуће говорити о нормализацији док је север КиМ окупиран

Државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић изјавио је да је немогуће говорити о било каквој нормализацији док је север Косова и Метохије и даље окупиран од стране тзв. косовске полиције.

"Још један дан, још једна полицијска бруталност на Косову! Насилници тзв. косовске специјалне полиције брутално су претукли Србина Владу Стевановића у Зубином Потоку на северу Косова. Извукли су га из аута, прислонили пиштољ на слепоочницу, а затим су га четворица наизменично тукли. Владо је завршио са 15 шавова на глави. Немогуће је говорити о било каквој нормализацији док је север тзв. Косова и даље окупиран од стране специјалних, милитаризованих, једнонационалних албанских снага тзв. косовске полиције", навео је Старовић на платформи Икс.

Српска листа: Тако се "поштују" права српског народа на КиМ

Хапшење Срећка Софронијевића и премлаћивање Владана Стевановића су најбољи и најсвежији примери како се поштују права и слободе српског народа на Косову и Метохији, а уједно најбоље осликавају колико се међународни представници старају о положају српског народа на територији јужне покрајине, саопштила је данас Српска листа.

Српска листа истиче да пред гласање о чланству Приштине у Савету Европе режим Аљбина Куртија чини све како би се доказао и оправдао подршку коју добија, па је тако ухапшен Срећко Софронијевић и без икаквог доказа му је одређен притвор, а не онима који су га замало убили 2021. године, а након тога су, како се додаје у саопштењу, његове фаланге крвнички претукле Владана Стевановића у селу Бубе, у општини Зубин Поток.

"Да иронија буде већа евентуално чланство Косова под покровитељством ментора косовске независности би у Савет Европе увело 'нове вредности' попут дозвољеног угњетавања српског народа, хапшење и пребијање без икаквог основа као редован полицијски посао, отимање земље од Срба без икаквог легалног поступка, те укидање права на лечење, храну, штампу, спортске и културне догађаје једном народу на тлу Европе у 21. веку од стране режима у Приштини", наводи Српска листа.

Додаје се да зато апели међународним представницима и организацијама које су одговорне за мир и безбедност на Косову и Метохији остају без одговара.

"Аљбин Курти их је својим чињењем навикао да је нормално угњетавати Србе, а они њега навикли на ћутање и одобравање. Зато српски народ у неке међународне представнике гледа као на саучеснике у прогону и угрожавању основних људских права", наглашава Српска листа.

image