Србија и Балкан

Софронијевићу одређен полицијски притвор од 48 сати; Супруга: Хапсили га пред децом

На терет му се ставља више кривичних дела - наводни покушај убиства, позив на отпор, напад на службено лице, неовлашћено поседовање оружја, учествовање у маси која врши кривично дело хулиганизма, уништење имовине, рекао је његов бранилац адвокат Дејан Васић
Софронијевићу одређен полицијски притвор од 48 сати; Супруга: Хапсили га пред децомGetty © Eren Beksac/Anadolu Agency

Срећку Софронијевићу из Звечана одређен је полицијски притвор до 48 сати, након што је саслушан у станици полиције у јужном делу Косовске Митровице, док се мера даљег задржавања или ослобађања очекује сутра.

Он је данас ухапшен на административном прелазу Брњак и на терет му се ставља више кривичних дела - наводни покушај убиства, позив на отпор, напад на службено лице, неовлашћено поседовање оружја, учествовање у маси која врши кривично дело хулиганизма, уништење имовине, рекао је за РТС његов бранилац адвокат Дејан Васић.

"Господин Софронијевић је током догађаја које наводи полиција био рањен и није учествовао у немирима. Сигуран сам да ће се током истраге утврдити да је оштећена страна, а не извршилац кривичних дела, која му се стављају на терет", рекао је Васић.

Супруга Срећка Софронијевића Катарина Софронијевић је поручила је да ће се борити да докаже правду, јер зна да је њен супруг невин.

Она је испричала да су данас она и супруг кренули за централну Србију, када су заустављени на Брњаку.

"Неочекивано, њему су рекли да изађе из возила. Деца су била са нама, дечак и девојчица. Трајало је дуго, читавих два сата, док сам добила информацију да он иде на југ. Нису ми рекли због чега. За децу је било стресно", рекла је она за "Косово онлајн".

Додала је да је од адвоката сазнала да ће њеног супруга задржати наредних 48 сати у притвору.

"Срећка сам мало видела, делује смирено. Кажем да ћемо доказати правду и знам да он ни за шта није крив што му се ставља на терет. Ми смо 13. октобра 2021. године преживели његово рањавање од припадника РОСУ полицајаца. Моја деца су данас проживела опет исто", истакла је супруга Срећка Софронијевића.

Поводом хапшења Софронијевића, Канцеларија за Косово и Метохију је саопштила да су прави налогодавци хапшења српског држављанина Сједињене Америчке Државе и Европска унија, док је премијер привремених институција у Приштини "пуки извршилац".

image
VV inauguration
banner