Србија и Балкан

Срећко Софронијевић саслушан у Основном суду у Приштини: Суд одредио притвор

Софронијевић је рањен 13. октобра 2021. године од стране припадника специјалне јединице Косовске полиције и тада је, у тешком стању, примљен у КБЦ Косовска Митровица
Срећко Софронијевић саслушан у Основном суду у Приштини: Суд одредио притворGetty © Ferdi Limani

Срећку Софронијевићу из Звечана, који је јуче ухапшен на прелазу Брњак, Основни суд у Приштини одредио је притвор до 30 дана, потврдио је за "Косово онлајн" његов адвокат Небојша Влајић.

У Специјалном одељењу Основног суда у Приштини одржана је седница на којој се разматрало о одређивању притвора Срећку Софронијевићу из Звечана који је ухапшен јуче на Брњаку, а његов бранилац адвокат Небојша Влајић истиче да нема основане сумње да је Софронијевић учинио било какво кривично дело.

"Јавни тужилац је образложио свој захтев и ја сам се као Срећков бранилац противио томе и рекао да основане сумње да је учинио било какво кривично дело нема, да не постоји ни опасност од бекства, јер је он све време након догађаја за који се оптужује живео у својој кући у Звечану где га нико није тражио и одакле није покушао да побегне, а потпуно сам сигуран да то неће учинити ни сада", рекао је Влајић.

У Основном суду у Приштини саслушан је Срећко Софронијевић из Звечана, који је јуче ухапшен на административном прелазу Брњак.

У суд је са адвокатом Небојшом Влајићем, стигла и Софронијевићева супруга Катарина, којој није дозвољено да присуствује седници о одређивању притвора.

Влајић је, такође, појаснио да Софронијевићев јучерашњи бранилац Дејан А. Васић од раније бранилац другог окривљеног у овом предмету, па је немогуће по закону привремених приштинских институција да брани два окривљена.

Софронијевић је ухапшен јуче на прелазу Брњак када је са породицом кренуо у правцу централне Србије.

Такозвана косовска полиција саопштила је да је осумњичен за кривична дела почињена 2021. године, и то за "покушај тешког убиства, напад на службено лице, поседовање и неовлашћено држање оружја", као и за "позив на отпор и учешће у нередима".

Софронијевић је рањен 13. октобра 2021. године од стране припадника специјалне јединице тзв. косовске полиције и тада је, у тешком стању, примљен у КБЦ Косовска Митровица.

Он је оперисан и извађен му је метак, а опоравак је наставио у Београду, у Ургентном центру.

image