Србија и Балкан

Канцеларија за КиМ: Циљ Приштине да створи немогуће услове за живот Срба

Два полицијска џипа су испред паркирани, а полицајци враћају пацијенте који су покушали да купе лекове
Канцеларија за КиМ: Циљ Приштине да створи немогуће услове за живот СрбаGetty © Vudi Xhymshiti/Anadolu Agency

Канцеларија Владе Србије за КиМ  је поводом претресања апотеке у Лепосавићу саопштила да док Приштина пуних 10 месеци спроводи забрану увоза српске робе и основних животних намирница из централне Србије, данас је Србе у Лепосавићу и Лешку покушала да остави и без лекова и тиме им директно угрози егзистенцију.

Како је саопштено, Приштина под различитим бесмисленим изговорима и под маском борбе против наводног шверца свакодневно спроводи једностране акције уперене против српског народа посебно на северу КиМ, а једини циљ оваквих поступака јесте да се створе немогући услови живота за наш народ у покрајини, не би ли се они обесправили до те тачке да напусте своја вековна огњишта.

"Право на лечење, здравствену заштиту, обезбеђивање и доступност адекватне лекарске терапије једно је од основних људских права, које је Приштина Србима и данас погазила забрањујући им да у Лепосавићу купе лекове и неопходну терапију, не марећи да ли ће некоме на тај начин угрозити живот", навела је Канцеларија за КиМ.

Истиче и да се Приштина "обрачунава са лековима и медикаментима" док слободно шетају они који су претукли Владана Стевановића из Зубиног Потока, који су пуцали у Срећка Софронијевића, браћу Стефана и Милоша Стојановића и Драгишу Гаљка.

Царина и тржишна инспекција уз помоћ приштинске полиције претресали су данас "Моју апотеку" у Лепосавићу.

Два полицијска џипа су испред паркирани, а полицајци враћају пацијенте који су покушали да купе лекове, објавио је "Косово онлалн"

Три апотеке на КиМ претресају се због сумњи на кријумчарену робу, рекао је за Танјуг заменик командира тзв. Косовске полиције Ветон Ељшани.

Приштина не дозвољава улаз робе из централне Србије на Косово и Метохију, због чега је снабдевање лековима и основним животним намирницима отежано.

Приштинска царина и тржишна инспекција су и раније претресали апотека на северу КиМ , па су тако почетком марта извршени претреси фармацеутских радњи у Звечану и Лепосавићу. 

image