Србија и Балкан

Додик: Српска ће славити Марфијев одлазак

Спремни смо да отворимо ново поглавље с новим америчким амбасадором који дође, уколико покаже да поштује Српску и њене институције, а уверени смо да ће се то и десити након што победи Доналд Трамп, поручио је први човек Републике Српске
Додик: Српска ће славити Марфијев одлазак© Talha Ozturk/Anadolu Agency/Getty Images

Америка је послала највећег криминалца, који је нарушио односе с целом Републиком Српском због својих сумњивих радњи, поручио је председник републике Српске Милорад Додик, поводом најаве одласка амбасадора САД-а Мајкла Марфија из Босне и Херцеговине.

Додик је на друштвеној мрежи Икс нагласио да ће "одлазак штеточине Марфија Српска славити", те да су спремни да отворе ново поглавље "с новим америчким амбасадором који дође, уколико покаже да поштује Српску и њене институције".

"А уверени смо да ће се то и десити након што победи Доналд Трамп", поручио је Милорад Додик.

Он је поручио да је Америка послала највећег криминалца, који је нарушио односе с целом Републиком Српском због својих сумњивих радњи. 

"Преварант Марфи пред крај боравка у БиХ покушава да још нешто ушићари. Што није најавио да ће се састати са директором IDDEEA? И то кад та агенција потражује милионе за опрему, оправдавајући то новим трошковима насталим због Шмитових намета. Тај Марфи и Шмит су обични преваранти, који гледају како да створе неред и иза паравана договарају уносне послове", написао је председник РС и додао:

"ЦИК потражује oко 140 милиона, а сад се и ови јављају са захтевима. Да контролишу избoре и ко ће наводно победити. Јасно је шта је иза целог процеса увођења нових технологија, да је то већ договорен посао и да им се због тога толико журило с наметањима."

Први човек Републике Српске нагласио је да су избори у БиХ били фер и поштени и да су то потврдиле све релевантне институције и организације задужене за праћење свих ових година.

"Марфијев одлазак Српска доживљава као индиректно признање Америке да је направила погрешан избор што је послала једну такву личност, која је обрукала велику и моћну Америку на најгори начин", закључио је Додик.

image
VV inauguration
banner