Србија и Балкан

Вулин: Резолуција усмерена не само против Српске већ против свих Срба где год да живе

Србија је у овим тренуцима под невиђеним притисцима и да није случајно да се у истом тренутку од Србије тражи да се окрене од Републике Српске и да призна независност тзв. Косова, рекао је оснивач Покрета социјалиста
Вулин: Резолуција усмерена не само против Српске већ против свих Срба где год да живе© TANJUG/ SRNA

Оснивач Покрета социјалиста Александар Вулин рекао је данас да резолуција о Сребреници није усмерена само против Републике Српске већ против свих Срба где год да живе, и да она служи стигматизацији читавог једног народа.

"Она би требало да Србе, где год да живе, учини геноцидним народом", рекао је Вулин за Танјуг у Бањалуци где присуствује великом митингу под називом "Српска те зове", који је најављен као одговор на резолуцију о Сребреници о којој ће се расправљати у мају у Генералној скупштини УН.

Вулин је додао да нема оправдања за оне који данас не присуствују митингу, или за оне који га нису подржали.

"Не могу да разумем Србе који не разумеју данашњи скуп. Не могу да разумем Србе који могу и да помисле да нисмо јединствен народ", рекао је Вулин.

Он је поручио да ће се Србија и Република Српска заједно одбранити у овој ситуацији и искористити је као прилику да буду заједно.

Вулин додаје да је Србија у овим тренуцима под невиђеним притисцима и да није случајно да се у истом тренутку од Србије тражи да се окрене од Републике Српске и да призна независност тзв. Косова.

"Од нас се тражи да прихватимо да смо геноцидан народ и да заборавимо наше постојање на простору Косова и Метохије. Да заборавимо Србе у Црној Гори. Није случајно и ово је урађено, наравно, намерно. Ово морамо посматрати као врхунац вишедеценијске кампање за уништење српског народа као државотворног народа и као народа који може да обезбеди мир на Балкану", рекао је Вулин.

image
VV inauguration
banner