Србија и Балкан

У Бањалуци почео митинг "Српска те зове" против резолуције о Сребреници (ВИДЕО)

Како је најављено, са митинга ће јасно бити поручено да Републику Српску и српски народ "нико не може и неће понизити, ма где и какве одлуке доносили"
У Бањалуци почео митинг "Српска те зове" против резолуције о Сребреници (ВИДЕО)© TANJUG/TANJUG VIDEO

На Тргу Крајине у Бањалуци данас је почео велики митинг под називом "Српска те зове", најављен као одговор на резолуцију о Сребреници о којој ће се расправљати у мају у Генералној скупштини УН.

Велики број грађана из скоро свих делова Републике Српске је окупљен на тргу у центру Бањалуке, уз мноштво тробојки Србије и Републике Српске.

Због гужве су затворене су све околне улице око Трга Крајине и Парка Петра Кочића.

Митинг је најављен као одговор на резолуцију о Сребреници о којој ће се расправљати у мају у Генералној скупштини УН.

Како је најављено, са митинга ће јасно бити поручено да Републику Српску и српски народ "нико не може и неће понизити, ма где и какве одлуке доносили".

Претходно је председник Републике Српске Милорад Додик, испред Палате Републике у Бањалуци разговарао са бројним грађанима који су се окупили да би учествовали на митингу на Тргу Крајине.

Народна скупштина Републике Српске (НСРС) усвојила је раније данас Извештај Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду од 1992. до 1995. године.

Скупштина је усвојила и закључке у вези са Извештајем Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду од 1992. до 1995. године у којима се, поред осталог, потврђује да је термин "геноцид" за Сребреницу нетачан и да се не може прихватити.

Опширније о данашњим дешавањима у Бањалуци можете читати овде.

image
VV inauguration
banner