Србија и Балкан

Странка "Истина" формирала радну групу за боловање власника кућних љубимаца

Председница странке Ивана Вујасин рекла је да ће странка, након што радна група изради нацрт измена и допуна закона, покренути јавну расправу
Странка "Истина" формирала радну групу за боловање власника кућних љубимацаGetty © Justin Paget

Политичка странка "Истина" саопштила је данас да је формирала Радну групу за увођење права на боловање за негу кућних љубимаца, односно групу која ће се бавити изменама и допунама Закона о добробити животиња.

Како се наводи радна група окупља стручњаке из различитих области, који ће направити експертизу која ће обухватити свеобухватан приступ проблемима и квалитетно решење, а њу ће водити потпредседница странке Андријана Чапко.

Председница странке Ивана Вујасин рекла је да ће странка, након што радна група изради нацрт измена и допуна закона, покренути јавну расправу која ће омогућити свим заинтересованим грађанима да изнесу своје мишљење, сугестије и предлоге у вези са предложеним.

Странка "Истина" је политичка странка влашке националне мањине из Новог Сада, која је основана 2008. године под називом "Ниједан од понуђених одговора", а залаже се за очување животне средине, еколошку политику, социјалну правду, заштиту људских права, легализацију канабиса, поштовање женских права и заштиту права животиња.

image
VV inauguration
banner