Србија и Балкан

Вучић честитао празник рабину Исаку Асиелу и јеврејској заједници у Србији

Председник Републике Србије Александар Вучић је навео да "у непобитној чињеници страдања јеврејског и српског народа" види њихову "нераскидиву блискост и основу заједничког ангажовања за бољи и праведнији свет, данас и у будућности"
Вучић честитао празник рабину Исаку Асиелу и јеврејској заједници у Србији© Amir Hamzagic/ATAImages

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас честитку рабину Исаку Асиелу и јеврејској заједници у Србији, поводом празника Пасха.

"Срдачно Вам честитам велики празник Пасха. Свети празник који симболише егзодус Јевреја из Египта и њихово стицање слободе, има посебан и суштински значај данас када ову универзалну вредност и право свих народа не уживају многи од њих, укључујући и српски народ на Косову и Метохији", истакао је председник Србије у честитки.

Вучић је, како је саопштила прес служба председника Србије, навео да "у непобитној чињеници страдања јеврејског и српског народа" види њихову "нераскидиву блискост и основу заједничког ангажовања за бољи и праведнији свет, данас и у будућности".

"У духу значења речи Пасха желим да срећа и милост прате све припаднике и породице јеврејске заједнице у Србији. Од срца Вам честитам Празник!", навео је Вучић у честитки.

image