Србија и Балкан

Сазнаћете на Судњем дану: Како је водећи исламски теолог одговорио Шемси на питање о Сребреници

"Геноцид је када истребите неки народ. Као што су то урадили Американци, и када не показујете кајање и жаљење, не признате кривицу и не извините се, и пријатно вам је то што сте урадили. То је геноцид", поручио је шеик
Сазнаћете на Судњем дану: Како је водећи исламски теолог одговорио Шемси на питање о Сребреници© Принтскрин/Јутјуб/Шеик Имран Хосеин

Онај ко је организовао геноцид над Јерменима 1914. организовао је и масакр у Сребреници. Ја знам ко је то, а ви не, овако је одговорио један од најутицајнијих учитеља исламске теологије, шеик Имран Хосеин, на предавању 2021. године, када га је из публике извесна Шемса Османчевић из БиХ упитала "зашто негира геноцид у Сребреници".

"На судњем дану сазнаћете ко је био тај који је наручио убијање, чије су руке у то умешане и ко је то наручио", додао је он. 

Шеик је објаснио да је геноцид оно што су Американци починили према староседеоцима тог континента, а не Сребреница.

"Многи Срби жале због оног што се догодило и желе да се злочинци казне. Ви не разумете Србе, има их добрих, има и лоших. Они не мрзе ислам, ако неки и мрзе, то је зато што су претрпели зло од муслимана. Подржавате џихад који је Османско царство водило против њих вековима", сматра водећи исламски теолог.

Британци су хтели да се Сребреница у УН прогласи геноцид, али Русија је то спречила, подсећа он.

"Мене су нападали када сам рекао да су Руси у праву јер су то спречили. Нападате ме и сада када вам говорим истину о Великој Британији и Османском царству које је водило ратове у име ђавола, а не Бога, ви ме нападате и подржавате оне који су чинили зло по свету. Идите онда код неког другог учитеља", поручио је шеик Имран Хосеин.

Он је окупљенима објаснио шта по њему значи геноцид.

"Геноцид је када истребите неки народ. Као што су то урадили Американци, и када не показујете кајање и жаљење, не признате кривицу и не извините се, и пријатно вам је то што сте урадили. То је геноцид", рекао је шеик.

Српски народ данас, велика већина, жали због тога што се десило у Сребреници и волели би да пронађу све одговорне, сматра он.

"Не само оне одговорне за убиства, већ и оне који су омогућили да се она догоде. Требало би да питате НАТО, они би могли да вам одговоре на многа питања", закључио је.

Имран Назар Хосеин рођен је 1942. године и он је писац и филозоф специјализован за исламску есхатологију, светску политику, економију и савремене социоекономске политичке проблеме. Аутор је дела "Јерусалим у Курану".

image