Србија и Балкан

Вулин: Претње ЕУ о увођењу виза лицемерне и неистините

ЕУ има потребу да кажњава Србију зато што није увела санкције Русији, зато што одбија да призна такозвано Косово и зато што одбија да напусти Републику Српску, каже Александар Вулин
Вулин: Претње ЕУ о увођењу виза лицемерне и неистините© Foto TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ANTON ANTANASIJEVIC/ bg

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да су претње које долазе из Европске уније, да ће Србији поново бити уведене визе и укинута визна либерализација, неистините, колико и лицемерне.

"Ако је проблем ЕУ што је преко Србије дошло око 500 грађана Бурундија који су затражили азил, онда је вероватно још већи проблем неколико милиона људи који су дошли из Сирије или Авганистана. Није Србија започела рат у Сирији, није Србија владала Авганистаном 20 година, није Србија покренула 'Арапско пролеће' у Тунису одакле нам, такође, долазе мигранти", рекао је Вулин који преводи српску делегацију на 90. заседању Генералне скупштине Интерпола у Индији.

Како је поручио, ако ЕУ има потребу да кажњава Србију зато што није увела санкције Русији, зато што одбија да призна такозвано Косово и зато што одбија да напусти Републику Српску - нека нађе бар неки истинит разлог.

"Довољно су били и лицемерни и лажљиви", рекао је Вулин, реагујући на најновије притиске Европске уније на Србију.

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић јуче је позвала министра Вулина да изађе из Владе Србије због свог става према ЕУ, на шта је он одговорио да министарка Михајловић своју љутњу због тога што трећи пут није постала премијер треба да искали на амбасадоре који су јој то обећали, наглашавајући при томе да се његов став о штетности Европске уније никада није мењао.

Александар Вулин је у одговору министарки Михајловић истакао да ЕУ од Србије "тражи неприхватљиво"; признање такозваног Косова, напуштање Републике Српске и увођење санкција Русији.

image