Србија и Балкан

Додик и Вучић на ручку са патријархом и епископима

Председник Србије Александар Вучић јуче је најавио да ће данас примити патријарха Порфирија у Председништву Србије и да ће имати прилике да разговарају о томе што српском поглавару није дозвољен улаз на КиМ
Додик и Вучић на ручку са патријархом и епископима© Председништво Србије

Председник Републике Српске Милорад Додик и председник Србије Александар Вучић састали су се данас са Његовом светошћу патријархом српским Порфиријем и епископима Српске православне цркве.

Састанак у форми радног ручка одржан је у Београду, а пре ручка одржана је молитва.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић је јуче најавио да ће данас примити патријарха Порфирија у Председништву Србије и да ће имати прилике да разговарају о томе што српском поглавару није дозвољен улаз на КиМ.

"То што патријарху нису дозволили улаз, то је ваљда доказ како они поштују људска права и баш их квалификује да се кандидују за Савет Европе. Примићу патријарха и владике у Председништву Србије, па ћемо имати више прилике да о томе разговарамо", рекао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић се раније данас састао и са председником Републике Српске Милорадом Додиком. Он је на Инстаграму објавио да је кључна тема разговора била однос Републике Србије и Републике Српске и реакција целокупног српског народа на изгласавање Резолуције о Сребреници у Генералној скупштини Уједињених нација.

Он је истакао да ће се Република Србија и Република Српска ће се 23. маја ове године, заједнички и јединствено, борити за истину, понос и достојанство српског народа.

image