Србија и Балкан

"Политика": Албанац купио кућу Оливера Ивановића

Ивановић је скоро трећину живота провео у тој кући, испред ње је убијен, а испред улаза се налази и спомен-плоча с његовом сликом и натписом "Никада нећу отићи са Косова и Метохије"
"Политика": Албанац купио кућу Оливера ИвановићаGetty © Photo by Erkin Keci/Anadolu Agency/Getty Images

Кућу у Косовској Митровици у којој је била канцеларија трагично страдалог лидера Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" (ГИ СДП) Оливера Ивановића продала је Косовска поверилачка агенција, за непознату суму, и на њу ће од 1. јуна бити стављен катанац, док ће се у просторије површине 200 квадрата уселити Албанац из јужног дела Косовске Митровице, пише "Политика".

Потпредседница странке ГИ СДП Ксенија Божовић изјавила је да су после више од 26 година од просторија странке остали само голи зидови и да од 1. јуна фактички нестаје све оно што је покојни Оливер Ивановић радио.

Додаје да није веровала да ће кућа бити продата, с обзиром на то да је Ивановић скоро трећину живота провео у тој кући, испред ње је убијен, а испред самог улаза се налази и мермерна плоча на којој је слика Оливера Ивановића, датум када је убијен и на којој је натпис "никада нећу отићи са Косова и Метохије".

"Нисмо знали за продају куће, а када смо уз полицију отворили врата, затекли смо испретурана документа, његове урамљене слике на поду. Чак су и српску заставу исцепали, јер нису могли мердевинама које су то остале да је склоне", рекла је Божовићева.

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. године, рочишта за његово убиство се у Приштини одржавају од децембра 2019, а према речима Ксеније Божовић наредно суђење је заказано за јун, јер је претходно одложено.

image